- -
UPV
 

Una titulació amb futur

Una titulació amb futur

Javier Ventura-Traveset apadrina l'acte de graduació de la primera promoció del grau d'Enginyeria en Geomàtica i Topografia

[ 04/06/2014 ]

Javier Ventura-Traveset, secretari executiu del comitè científic assessor del programa Galileu (GSAC) de l'Agència Espacial Europea (ESA) i reconegut expert internacional en el camp de la navegació per satèl·lit, apadrinarà l'acte de graduació de la primera promoció del Grau d'Enginyeria en Geomàtica i Topografia, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica, que tindrà lloc a l'auditori de la Ciutat Politècnica de la Innovació (edifici 8B, Cub Blau, 3a planta, accessos M o N) divendres que ve, 6 de juny, a les 18.00 hores.


D'acord amb el procés de Bolonya, aquesta nova titulació integra les noves tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC) amb les geociències, amb la finalitat de dur a terme estudis, anàlisis i aplicacions en l'àmbit de l'enginyeria, la gestió del territori al serveis dels ciutadans i la societat.


En general, estudia totes aquelles aplicacions que requerisquen de l'adquisició, el processament i el tractament de dades espacials, per a l'anàlisi, la interpretació, la distribució i l'ús d'aquesta informació geogràfica en aquelles operacions científiques, administratives i tècniques que intervenen en el procés de producció i gestió de la informació espacial.


"La navegació per satèl·lit i el programa Galileu: oportunitats de futur", títol de la conferència prèvia de Ventura-Traveset


Prèviament a l'acte de graduació, el mateix divendres 6 de juny, a partir de les 12.00 hores, a la sala d'actes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació (ETSET), i amb entrada lliure fins a completar-ne la cabuda, tindrà lloc la conferència "La navegació per satèl·lit i el programa Galileu: oportunitats de futur", impartida pel mateix Ventura-Traveset.


Doctor en Enginyeria de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Torí (Itàlia), Enginyer Superior de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en Enginyeria per la Universitat de Princeton (Nova Jersey, Estats Units), Ventura-Traveset fa 25 anys que treballa per a l'ESA, organització en la qual ha estat immers en múltiples i variats programes espacials, vinculats tant a les comunicacions per satèl·lit, com a l'observació de la terra, la ciència espacial, la microgravetat i la navegació per satèl·lit.


Expert reconegut internacionalment en el camp de la navegació per satèl·lit, ha sigut enginyer cap (principal system engineer), director de missió (mission manager) i director de sistemes (system manager) en totes les fases del projecte de Navegació EGNOS, precursor del Galileu. Actualment, és secretari executiu del Comitè Científic Assessor del Programa Galileu (GSAC) de l'ESA, assessor de la Direcció de Navegació per Satèl·lit de l'ESA, assessor del director de l'ESAC (centre de l'ESA especialitzat en astronomia espacial) i portaveu de l'ESA a Espanya.


A més, Ventura-Traveset és autor de dos llibres, quatre patents i més de 200 articles en conferències i revistes internacionals en el camp de l'enginyeria espacial. És també el responsable de NAVIPEDIA, la primera enciclopèdia a nivell mundial en el camp de la navegació per satèl·lit.


David Argilés presentarà el Galileu Masters 2014, amb prop d'un milió d'euros en premis


A la finalització de la conferència, el gerent del Consorci Espacial Valencià (Val Space Consortium, VSC), David Argilés, presentarà el Concurs Europeu de Navegació per Satèl·lit Galileu Masters (ESNC), certamen internacional d'innovació que premia les millors idees per al desenvolupament d'aplicacions de navegació per satèl·lit.


Cada any, el jurat cerca els millors serveis, productes i innovacions que utilitzen la navegació per satèl·lit en la vida quotidiana. En total, el Galileu Masters 2014 repartirà premis valorats amb prop d'un milió d'euros.


A la Comunitat Valenciana, el Galileu Masters 2014 està organitzat pel VSC, en col·laboració amb els cinc parcs científics valencians: Ciutat Politècnica de la Innovació (Universitat Politècnica de València); Parc Científic (Universitat de València); Espaitec - Parc Científic, Tecnològic i Empresarial (Universitat Jaume I de Castelló); Parc Científic - Empresarial (Universitat Miguel Hernández d'Elx), i Parc Científic d'Alacant (Universitat d'Alacant).




Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv