"A València hi ha xiquets que passen fam. No hi ha dia en què no ens trobem amb una història personal extrema". Són declaracions de Jaime Serra, president del Banc d'Aliments de València, realitzades recentment en una entrevista en la qual fa una crida a les institucions perquè ajuden a eixir d'aquesta situació de crisi alimentària.
Per això, el Banc d'Aliments obri les portes cada matí, de dilluns a dijous, i només tanca una vegada s'han atès les més de 400 persones que fan cua diàriament enfront dels seus locals. I és que fins a 9.000 famílies valencianes depenen directament de l'ajuda que reparteixen els voluntaris d'aquesta associació.
El Banc d'Aliments de València es va crear al juliol del 2009. Compta amb un equip de prop de 50 persones que s'encarreguen de programar les recollides, processar els productes d'acord amb la caducitat i preparar els lliuraments als centres d'acolliment, menjadors socials, parròquies i tot tipus d'associacions benèfiques. El seu finançament prové de subvencions de les administracions públiques, d'aportacions d'empreses privades i de la solidaritat de persones anònimes.
La UPV ha volgut sumar-se a la campanya de recollida d'aliments i de productes de primera necessitat que ha llançat el Banc d'Aliments de València. Si vols col·laborar-hi, pots portar les teues donacions a la Casa de l'Alumne, del dilluns 30 al divendres 4 d'octubre del 2013.
Notícies destacades