- -
UPV
 

Projecte Delixuf

Un equip d'investigadors i alumnes de la UPV elaboren productes innovadors a partir de xufes ecològiques estovades, amb els quals participaran en la fase nacional del concurs ÉcoTrophélia 2012.



Dins del projecte Delixuf, l'equip d'investigadors i alumnes de la Universitat Politècnica de València ha elaborat productes innovadors a partir de xufes ecològiques ablanides, que sorprenen els consumidors de confitats i fruita seca. En concret, Delixuf presenta dues línies de productes: xufes salades (provençal i mediterrània) i xufes dolces (tradicional i a la valenciana), que poden degustar-se a més com a aperitiu -xufa sencera-, crema untable i galeta.


El projecte Delixuf ha sigut coordinat per un equip d'investigadors del Grup CUINA i les estudiants del Master en Enginyeria d'Aliments de la Universitat Politècnica de València Vivian Barreto Palacios, Esperanza Correia i Esther Iglesias. L'equip de la UPV participarà amb Delixuf, el divendres 23 de març, en la fase nacional del concurs ÉcoTrophélia 2012.


Les proves per a la realització d'aquests productes es van dur a terme a nivell de laboratori a partir d'un procediment d'estovament de xufes patentat per la Universitat Politècnica de València i ideat pels investigadors del Grup CUINA Purificación García Segovia i Javier Martínez Monzó.


Les xufes salades estan confitades en aigua amb vinagre i aromatitzades amb all i orenga o bé amb timó i romaní; les dolces tenen una base d'almívar aromatitzat a la taronja o vainilla amb canyella. Respecte a la crema, aquesta s'obté després d'un procés de trituració, i es pot untar sobre torrades, de manera que brinda l'energia necessària per a les activitats que cal realitzar durant el dia.


Finalment, els productes Delixuf ofereixen una tercera possibilitat de degustació: la crema untable es pot enfornar a fi d'obtenir galetes, perfectes per a consumir-les com a berenar o acompanyament de menjar o beguda, ja siga amb cafè o te, en el cas de les dolces, o amb refresc, per a les salades.


De cara al futur, els membres de l'equip de la UPV plantegen elaborar noves combinacions de sabors gràcies a l'ampli ventall de maceracions que es poden realitzar amb les xufes estovades; incorporar la crema untable en farciments de postres, bescuits o fartons; dissenyar productes aptes per a diabètics a partir de l'ús de xarops de fruites, o formular productes idonis per a persones que patisquen hipertensió arterial, disminuint el contingut en sal o utilitzant sals potàsiques.


El certamen ÉcoTrophélia premia el caràcter innovador en l'elaboració d'un producte relacionat amb qualsevol de les disciplines que contribueixen a generar coneixement en el sector alimentari: nutrició, salut, seguretat alimentària, gastronomia, enginyeria de processos, sostenibilitat, etc.


El concurs s'emmarca dins del projecte europeu EcoTroFood, finançat per la Comissió Europea a través del Programa de Competitivitat i Innovació, dins de la Convocatòria EcoInnovation 2010. A Espanya, està promogut i coordinat per la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB).


Més informació
  • Notícia en UPV TV





Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv