- -
UPV
 

Premi Andrés Lara

Noé Jiménez, Màster en Enginyeria Acústica del campus de Gandia de la UPV, obté el IX Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors, que concedeix la Societat Espanyola d'Acústica.



Noé Jiménez, enginyer tècnic de telecomunicació, en l'especialitat de So i Imatge, i Màster en Enginyeria Acústica per la Universitat Politècnica de València, ha obtingut el IX Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors, que concedeix anualment la Societat Espanyola d'Acústica (SEA).


El premi reconeix la qualitat de l'estudi, dirigit pel professor Francisco Camarena, sobre els efectes de les no-linealitats en la propagació de feixos d'ultrasons quan aquests són emprats per a aconseguir l'obertura de la barrera hematoencefàlica (barrera entre els vasos sanguinis i el sistema nerviós central que impedeix que arriben substàncies tòxiques al mateix temps que permet l'intercanvi de nutrients i oxigen).


Aquesta investigació és fruit de la col·laboració de la UPV amb el grup d'enginyeria biomèdica de la Universitat de Columbia (Estats Units) i l'objectiu és contribuir a la superació de les dificultats existents per a l'administració de fàrmacs a l'interior del teixit cerebral.


El treball de Noé Jiménez és una aportació a una línia d'investigació que s'està desenvolupant des de fa una dècada i que està donant lloc a una prometedora tècnica basada en l'ocupació conjunta de feixos focalitzats d'ultrasons a través del crani i agents de contrast ultrasònic. D'aquesta manera, s'aconsegueix per primera vegada l'administració de fàrmacs a l'interior del sistema nerviós central de manera localitzada, transitòria, no invasiva i segura, la qual cosa suposa un important avanç en la investigació i el tractament de patologies com el Parkinson i l'Alzheimer.


Noé Jiménez té 27 anys i és natural d'Albacete. Actualment fa el seu doctorat amb una beca d'excel·lència de la UPV a l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC), situat al campus de Gandia.


El seu treball se centra en el disseny de tècniques per a predicció numèrica d'ones acústiques en règim no lineal en teixits biològics. Posteriorment, s'apliquen tècniques computacionals i resultats experimentals per a conèixer millor els processos que tenen lloc en les aplicacions mèdiques dels ultrasons. Això permet dissenyar i optimar tècniques ultrasòniques d'imatge vibroacustográfica, com és el cas de les tècniques HMI (Harmonic Motion Imaging) o SSI (Supersonic Shear Imaging).




Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv