- -
UPV
 

Raïm millorat

Científiques de l'Institut d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament (IUEAD) han aconseguit un raïm més saludable i que es conserva apte per al consum durant més temps.



Un raïm encara més saludable i que es conserva apte per al consum durant més temps. Això és el que ha aconseguit un equip de científiques de l'Institut d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de València, dirigides per Amparo Chiralt, en un recent treball de recerca.


La clau està a recobrir el raïm amb un film comestible (imperceptible per al consumidor) fet a força de pròpolis, una substància natural que elaboren les abelles a partir de partícules resinoses de les gemmes, els brots i els pecíols de les fulles de diferents arbres i a les quals s'atribueixen diversos efectes beneficiosos per a la salut. De fet, entre les nombroses propietats de la pròpolis, com el poder antibacterià i antifúngic, destaca el de ser una font natural d'antioxidants.


Al llarg dels dos últims anys, l'equip d'investigadores de la UPV (integrat per Amparo Chiralt, Clara Pastor, Laura Sánchez, Maite Cháfer i Consuelo González) ha dissenyat, caracteritzat i estudiat diferents solucions i films comestibles a partir de la pròpolis, per a posar les bases d'aplicacions posteriors com la que ara proposen per al raïm. El procés per a recobrir el raïm és molt senzill: se submergeix la fruita en una solució de pròpolis i aquesta queda adherida a la superfície del raïm, amb la qual cosa se'n garanteix la persistència.


Les investigadores van fer una anàlisi organolèptica amb raïms sense recobrir i recoberts amb diferents nivells de pròpolis per a conèixer l'acceptació sensorial del producte i definir quina dosi seria més convenient afegir-n'hi, pensant en l'aplicació per a traure nous productes al mercat.


Entre les conclusions d'aquests estudis organolèptics, les investigadores van comprovar, a més, que en incorporar la pròpolis a les solucions, millora notablement l'apreciació sensorial d'aquest producte.


El treball desenvolupat per les investigadores de la UPV s'ha publicat en les revistes Carbohydrate Polymers i Postharvest Biology and Technology, dues de les publicacions científiques de més impacte internacional en l'àmbit de la tecnologia dels aliments.


Més informació
  • Notícia en UPV TV





Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv