En aquestes IV Jornades Ciència i Cuina a la UPV participaran xefs del prestigi de Jorge Bretón (Restuarant La Sucursal), Quique Barella (Grup El Alto), Kiko Moya (Restaurant L'Escaleta), Paco Morales (Hotel Ferrero) i Raquel Pérez (El Tossal); de l'àmbit de l'R+D intervindran experts de la UPV, el CSIC, Azti-Tecnalia, la Fundació Alicia i les empreses Germinar-te, Porte-Muiños, Masia Xamandreu i Importaco.
Al llarg de tot el dia, mostraran i prepararan en directe les seues últimes creacions aplicades a l'alta cuina, i parlaran sobre la creativitat i la tècnica posades al servei d'un producte d'alta qualitat gastronòmica i amb un interès innegable per a la salut.
Les jornades constaran de ponències compartides entre els xefs i els investigadors, en les quals s'abordarà la interacció entre la cuina i la ciència. Mentre preparen el plat en directe, explicaran la importància de productes com els fruits secs, els omega 3 procedents del peix o els antioxidants de fruites i verdures, components cada vegada més imprescindibles en la cuina actual.
Entre altres plats, hi podrem veure creacions a partir de micro- i miniverdures, algues o fruits secs. A més, Jacob Torreblanca, mestre pastisser de la pastisseria Totel de Paco Torreblanca, mostrarà les seus creacions i impartirà una xarrada "Xocolata, l'aliment dels déus", amb aquest aliment com a protagonista.
A més, durant les jornades s'abordaran també altres aspectes com l'aplicació de l'enginyeria emocional a l'àmbit culinari o les noves interaccions entre ciència i cuina.
La inscripció a aquestes jornades es fa a través del Centre de Formació Permanent (CFP).
Notícies destacades