Aquest taller audiovisual té com a principal reclam a la Dieta Mediterrània. Acompanyats per Purificació García Segòvia, investigadora del Departament de Tecnologia d'Aliments de la UPV, i de Vanessa Bustos, xef de Valencia Club Cocina, ens endinsa en el binomi ciència i cuina i la seua relació directa amb la Dieta Mediterrània. Puri García i Vanessa Bustos ens animen a posar-nos el davantal per a cuinar amb molta ciència dos plats amb productes típics del Mediterrani i de temporada: un arròs amb carxofes i roger i una coca de carabassa. Després d'una primera introducció, en la qual la investigadora de la UPV ens ofereix algunes claus de la Dieta Mediterrània, passem directament a l'elaboració dels plats, en la qual podrem conèixer de primera mà part de la ciència que hi ha darrere de cadascun d'ells. Per exemple, què és la reacció de Maillard? La resposta, en els fogons d'aquest taller audiovisaul de la Mednight, que compta amb el patrocini de la Generalitat Valenciana a través de la Fundació de la Comunitat Valenciana per al Foment d'Estudis Superiors (FFES).
Mednight és un esdeveniment associat a la iniciativa "Nit Europea dels Investigadors" de la Unió Europea, finançada per les accions Marie Sklodowska-Curie i naix fruit de la col·laboració entre la Universitat Politècnica de València (UPV) i altres 11 institucions: la Universitat de Múrcia, la Universitat Politècnica de Cartagena, la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la Universitat de València, la Universitat Jaume I, la Fundació Fisabio, la Fundació Sèneca – Agencia de Ciència i Tecnologia de la Regió de Múrcia, l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), sota la coordinació del Caleidoscopio i amb el patrocini de la Generalitat Valenciana a través de la Fundació de la Comunitat Valenciana per al Foment d'Estudis Superiors (FFES). A la iniciativa, a més, s'han adherit Districte Digital i Les Naus.
Notícies destacades