- -
UPV
 

Càtedra Bayer CropScience

La tendència alcista del 'ready to eat' en el marc de la sostenibilitat futura del sistema alimentari, a anàlisi en la UPV

[ 14/05/2019 ]

La Càtedra Bayer CropScience de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha analitzat, a través d'un laboratori d'idees -conclave de reflexió entre experts de naturalesa investigadora-, els models de relació entre el camp i la ciutat davant la tendència del ready to eat, el consum d'aliments preparats per a menjar sense necessitat de ser cuinats.


L'esdeveniment, que ha comptat amb la presència d'estudiants d'agronomia i arquitectura, ha tingut per objecte la identificació dels reptes que suposa la sostenibilitat del sistema alimentari en els pròxims anys.


Amb aquesta finalitat, els experts han conformat grups transdisciplinaris al costat dels assistents amb la finalitat d'aportar diverses propostes i prototips en relació a la reordenació de les cadenes de valor de les empreses del sector agroalimentari i la influència del consum de productes llestos per a menjar. Ho han fet a través de la metodologia design thinking, basada en la generació de solucions a certs problemes situats dins d'un marc prèviament definit.


En aquest cas, el marc ha sigut la sostenibilitat de l'agricultura del futur, atès que es preveu que, en 2050, hi haja vora 10.000 milions de persones en el planeta, circumstància que ha d'implicar l'augment, aproximadament, en un 60%, de la producció actual d'aliments.


Sostenibilitat del sistema alimentari en 2050 i paper de l'agricultura ecològica


En aquest aspecte, una de les principals qüestions tractades ha sigut com aconseguir la sostenibilitat del sistema alimentari en 2050 i quin paper hi té l'agricultura ecològica.


Així mateix, els grups de treball han valorat l'increment del ready to eat advertit per l'estudi de ShopperView -elaborat per l'Associació de Fabriquentes i Distribuïdors AECOC-, propensió alcista que continuarà en el futur segons els investigadors i que està consolidant una nova forma de consum que presenta aspectes tant positius com negatius.


Càtedra Bayer CropScience


La Càtedra Bayer CropScience, resultat del conveni marc de col·laboració entre la UPV i l'empresa Bayer CropScience Ibèria, té com a finalitat la promoció i desenvolupament de coneixements científics i tecnològics que contribuïsquen al desenvolupament d'una agricultura sostenible.


Així, mitjançant l'organització d'aquest laboratori d'idees, s'ha aprofitat el talent present entre els estudiants per a poder conèixer els avantatges i desavantatges d'aquest tipus de consum, així com per a plantejar possibles actuacions davant els reptes del futur.


Més informació

Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv