Més d'un centenar d?infants del Col·legi d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Miguel de Cervantes de Xirivella han participat en el taller Cuinant amb ciència el futur, a través del qual, amb l'ajuda de xefs experimentats, personal investigador i professorat de l'ETS d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la Universitat Politècnica de València (ETSEAMN-UPV), han pogut preparar els seus propis plats... i degustar-los.
Humus de cigró i minihamburgueses de llentilles
Les xiquetes i xiquets, de 5è de primària, han elaborat humus de cigró i minihamburgueses de llentilles, que alhora han acompanyat de batuts de fruites i verdures. Com en edicions anteriors, aquest taller ha seguit el lema del Dia de la Nutrició: "Llegums: l'opció saludable tot l'any".
Nutritrainer
A més, les persones participants han pogut jugar també amb Nutritrainer, una aplicació desenvolupada per investigadors i investigadores de l'Institut ITACA i el Grup Cuina de la UPV en el marc del projecte europeu Flashdiet, l'objectiu del qual és ajudar els més menuts i menudes a millorar els seus coneixements sobre la salut i l'alimentació a través de diversos jocs.
Cuinant amb ciència el futur està organitzat per l'Àrea de Comunicació (a través de la Unitat de Cultura Científica i Innovació); l'Aula d'Infància i Adolescència, i el Grup Cuina de la UPV, amb la col·laboració de Mercavalència i el Grup Choví.
El taller, així mateix, ha comptat amb la participació de l'escola Valencia Club Cocina, i el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.
Notícies destacades