- -
UPV
 

Fira del Invents

ALIMENTACIÓ I SALUT 


Iogurts d'ametla amb probiòtics


Existeixen grups de població que no consumeixen els productes lactis d'origen animal: per exemple, els vegetarians o les persones que tenen intolerància a la lactosa o al·lèrgia a les seues proteïnes. Gràcies a la bona acceptació i l'alta demanda de la llet d'ametla, s'ha desenvolupat un producte derivat que utilitza bacteris probiòtics. La llet d'ametla té bona relació calci-fòsfor, és baixa en sodi i és adequada per a diabètics i persones amb problemes d'hipertensió. Els microorganismes probiòtics utilitzats aporten beneficis nutricionals: redueixen els nivells de colesterol i ajuden a prevenir l'osteoporosi, les al·lèrgies i alguns tipus de càncer.



Melicao


Melicao és una crema untable elaborada amb mel i cacau, pensada especialment per a xiquets. Al contrari que altres cremes de cacau els percentatges de greixos saturats de les quals arriben fins al 40% Melicao no supera l'1%. Destaca també per l'elevat valor energètic, gràcies a l'alt contingut en glucosa i fructosa. El cacao (9%) li aporta el seu sabor característic i serveix per a incrementar el contingut en antioxidants, minerals, vitamines i fibra dietètica. Melicao, a més, no conté lactosa ni gluten, la qual cosa el fa apropiat per a dietes de persones intolerants a aquests compostos.



Esponges dolces no cariogèniques


Aquestes esponges substitueixen els sucres convencionals per ingredients més saludables (isomaltulosa i oligofructosa). La isomaltulosa és un disacàrid compost per glucosa i fructosa, com la sacarosa, però amb un enllaç més fort que impedeix l'acció dels bacteris responsables de la càries dental. Quant a l'oligofructosa, es tracta d'una fibra dietètica soluble amb sabor dolç que actua com a substrat per a la microflora en l'intestí gros i augmenta la salut general del tracte gastrointestinal. Tot això converteix les noves esponges dolces en gominoles prebiòtiques, no cariogèniques i de baix índex glicèmic.



Que's café


És un producte sorgit de la fusió de la llet i el cafè, sotmès a un procés de coagulació. S'ha elaborat una gamma de productes que sorprenen tant als consumidors de cafè com als de formatge fresc. Els productes posseeixen la textura del formatge crema, i aporten els aromes i sabors del gra de cafè. S'ha dissenyat en tres intensitats de sabor (latte macchiato, au lait i capuccino) amb les quals es poden desenvolupar multitud de receptes, tant per a la indústria dels postres lactis com per al sector de l'hostaleria, la restauració i el servei d'àpats.



Delixuf


Partint de xufes seques, s'ha patentat un procés d'ablaniment, després del qual s'han dissenyat dos tipus de productes. D'una banda, Delixuf Snack presenta tant xufes dolces amb una base d'almívar aromatitzat a la taronja o de vainilla amb canyella, com xufes salades adobades en aigua amb vinagre (aromatitzades amb all i orenga o bé amb timó i romaní). D'altra banda, Delixuf Crema s'obté dels productes ablanits i aromatitzats, amb els quals s'elabora una crema suau que es pot untar. És una forma sana i original d'incorporar les xufes al desdejuni o el berenar, un nou ús que incentiva el consum de productes autòctons.



Bescuit baix en greix


En aquest nou bescuit s'ha substituït un 70% del greix per inulina, la qual cosa s'ha aconseguit un producte més saludable, amb un 20% menys de calories. La inulina és beneficiosa per a la salut pels efectes com a fibra dietètica, per la baixa aportació calòrica, les propietats prebiòtiques i l'estimulació que exerceix sobre el sistema immunitari. A més, gràcies a les seues característiques tecnològiques òptimes, és molt fàcil implementar el seu procés d'elaboració en la indústria alimentària. Els consumidors no aprecien diferències amb les receptes tradicionals i han valorat positivament la textura, el color i el sabor d'aquests bescuits.



Robot per a la rehabilitació


Es tracta d'un robot per a la rehabilitació de lesions de turmell i genoll després d'un trencament o esquinç. Abans de començar la sessió, es programa el robot amb tot tipus d'informació: els moviments que ha de realitzar el turmell o el genoll, les forces màximes que s'hi poden aplicar... La plataforma està equipada amb un sensor, de manera que si detecta que s'està exercint una pressió no desitjada deté el procés per a evitar que s'empitjore la lesió. En l'actualitat s'està treballant en el monitoratge i el control de l'equip de forma remota. Això permetrà al fisioterapeuta o al metge atendre pacients que es troben físicament en altres llocs.



Polsera RFgo!


Aquesta polsera té múltiples aplicacions: traçabilitat en indústries agroalimentàries, seguretat laboral en entorns de risc, emplaçament de vehicles en terres campes d'aeroports i àrees de fabricació d'automòbils, localització de persones o actius en entorns socisanitaris, vigilància de xiquets en ambients turístics i preservació de la biodiversitat mitjançant el monitoratge dels hàbits d'espècies protegides. Les polseres envien senyals sense fil, que s'interpreten en el servidor de l'aplicació, i permeten la ubicació de les persones o actius en un mapa. El sistema és completament obert i integrable amb programari de productivitat de tercers.



AGCKeyboard


Es tracta d'un teclat virtual accessible pensat per a persones amb diversitat funcional motora severa, que no poden utilitzar equips convencionals. El teclat es mostra en la pantalla de l'ordinador en forma de quatre tecles a les quals es pot accedir mitjançant tècniques d'escombratge, la qual cosa permet escriure directament en tot tipus d'aplicacions. Suposa una millora important ja que incrementa la velocitat d'escriptura. Incorpora una sèrie de funcions com ara l'escriptura de nombres i signes de puntuació, frases prefixades, majúscules i altres operacions bàsiques d'edició de text per a l'esborrament de caràcters i paraules.




Fira dels Invents


EMAS upv