- -
UPV
 
Descripció del títol

Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments

En què consisteix aquesta carrera?

El Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments reuneix un extens nombre de disciplines científiques (composició i propietats dels aliments, anàlisi dels aliments, processament i modificacions dels aliments, biotecnologia alimentària, microbiologia i higiene, gestió de qualitat, dietètica i nutrició, etc.), que contribueixen al coneixement dels tres pilars bàsics de l'alimentació: l'elaboració i conservació d'aliments, la qualitat i seguretat alimentària, i el binomi alimentació-salut. En aquest sentit, es pretén formar professionals amb coneixements en el desenvolupament, conservació, transformació, envasament, distribució i ús d'aliments segurs, nutritius i saludables.


Què has de dominar abans?

Per a cursar aquest grau es recomanen coneixements previs en biologia, química, física i tecnologia. A més, i atés que part de la informació de primera mà és en anglès, és aconsellable tenir coneixements d'aquest idioma, si bé la mateixa titulació ofereix formació en aquest sentit.


Què sabràs fer quan acabes la carrera?

En acabar el Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, els alumnes seran capaços de:

    • Fabricar, conservar, analitzar i comercialitzar aliments.

    • Controlar i optimitzar els processos i els productes.

    • Desenvolupar nous processos i productes.

    • Gestionar subproductes i residus.

    • Avaluar, controlar i gestionar la qualitat i seguretat alimentària.

    • Avaluar l'estat nutricional i establir pautes alimentàries saludables.

    • Assessorar legalment, científicament i tècnicament la indústria alimentària i els consumidors.


En què treballaràs?

La indústria alimentària és el primer sector industrial del país, amb el 15% del PIB industrial (dades de la FIAB), i això el situa com un sector sòlid cridat a ser puntal estratègic de l'economia espanyola. Així mateix, el nombre d'empleats directes en aquest sector és de 450.000 persones. Aquestes xifres avalen la capacitat de creació d'ocupació del sector.

Els àmbits professionals en què podrà exercir la professió el graduat en Ciència i Tecnologia d'Aliments inclouen: seguretat alimentària, gestió i control de qualitat, desenvolupament i innovació, assessoria legal, científica i tècnica, comercialització i màrqueting, processament d'aliments, restauració col·lectiva i nutrició comunitària i salut pública.

L'empresa privada, l'administració i els centres públics i privats d'investigació són els organismes que, fonamentalment, donen cabuda al desenvolupament d'aquestes professions.


Quin tipus de pràctiques pots fer?

La realització de pràctiques en empresa és un aspecte rellevant en la formació d'un tecnòleg d'aliments. Per això, els alumnes del Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments podran realitzar pràctiques en aproximadament 200 empreses i institucions alimentàries ubicades a la Comunitat Valenciana.


On pots passar un semestre?

La tecnologia d'aliments és una disciplina amb un alt grau d'internacionalització i és freqüent la mobilitat de professionals i estudiants. En aquest sentit, hi ha moltes universitats prestigioses en tot el món que imparteixen estudis relacionats amb el Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments. Des de l'Oficina de Programes Internacionals d'Intercanvi de la UPV es gestionen els programes d'intercanvi d'estudiants, Erasmus, Promoe i altres de semblants.


Quins màsters universitaris pots estudiar?

El títol de Graduat en Ciència i Tecnologia dels Aliments permet l'accés als següents màsters universitaris impartits per la UPV: Ciència i Enginyeria dels Aliments i Gestió i Seguretat Alimentària (internacional: UPV, INP Lorraine, London SBU).

A més, es pot accedir a qualsevol màster universitari de la UPV cursant les assignatures d'anivellació oportunes.




EMAS upv