- -
UPV
 

GreenMetric

El prestigiós índex internacional de sostenibilitat ambiental qualifica la UPV com la millor universitat d'Espanya en gestió de residus

[ 22/12/2017 ]

L'índex GreenMetric, que valora les polítiques de sostenibilitat ambiental dels centres d'ensenyament superior a nivell internacional, ha qualificat la Universitat Politècnica de València (UPV) com la millor universitat d'Espanya en gestió de residus.

El reconeixement, que avala una vegada més les polítiques de sostenibilitat i compromís amb el medi ambient de la UPV, suposa un nou impuls per a una universitat que no solament es preocupa per la cerca de l'excel·lència formativa, sinó que a més ho fa promovent valors i condicions fonamentals per al present i el futur de la humanitat.

La 104a del món i la millor de les espanyoles en un entorn urbà, pel que fa a la classificació global


Elaborat per la Universitat d'Indonèsia (UI), GreenMetric estableix la seua classificació general a partir de sis categories individuals: eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic, gestió de residus, recursos hídrics, infraestructura, foment del transport no contaminant i educació ambiental.


En l'edició d'enguany, en la qual s'han valorat un total de 619 universitats del món, la UPV ha sigut classificada en la posició 104, posició que millora 14 llocs pel que fa a la passada edició (en la qual, a més, es van valorar més de 100 centres d'ensenyament superior menys: 516).


Així mateix, a nivell nacional, la UPV ha sigut qualificada com la universitat espanyola més sostenible situada en un entorn urbà.


Entre les 100 primeres del món també en eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic


Per temes específics, la UPV és la 35a del món en gestió de residus, a més de líder nacional. No és l'únic aspecte en el qual destaca la institució dirigida per Francisco Mora, que es troba també entre les 100 primeres del món en eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic (94a), malgrat haver descendit diversos llocs pel que fa a l'edició anterior (64a).


El motiu és la penalització que rep la UPV per no disposar d'una major presència d'energies renovables, per més que la reducció del consum siga molt elevada i les actuacions realitzades quant a eficiència energètica, destacades.


Les pitjors ràtios de la UPV són les dels apartats d'infraestructures (392a), llastrades, entre altres coses, per la manca de boscos, i les de recursos hídrics (319a), penalitzades per la no-aplicació de tècniques de reutilització de l'aigua.


El major descens es produeix, no obstant això, en mobilitat, on en un any la UPV ha perdut 159 posicions, malgrat que es manté entre les 200 primeres del món. Finalment, en educació ambiental, la institució ha sigut classificada en la posició 103 a nivell internacional.


Líder autonòmica


En tot cas, amb una valoració total de 5.640 punts, la UPV recupera el lideratge autonòmic i es confirma com la millor universitat de la Comunitat Valenciana en polítiques de sostenibilitat ambiental.


Notícies destacades


Fellowship Award Fellowship Award
El professor de la UPV Luis Manuel Sánchez rep un premi de la Societat Europea per a la Formació en Enginyeria SEFI
Casa dels Caramels Casa dels Caramels
La Universitat Politècnica de València adquireix l'edifici per a la seua extensió universitària en el centre històric de València
Naix l'Observatori d'IA i Diversitat Naix l'Observatori d'IA i Diversitat
Ineco i la UPV promouen el desenvolupament i ús responsable de la intel·ligència artificial per a fomentar un enfocament humà i ètic en la seua implementació
Detenció precoç del melanoma Detenció precoç del melanoma
L'I3M obté les primeres imatges en 3D d'un melanoma en ratolins amb un microscopi fotoacústic de baix cost
ARWU 2024 ARWU 2024
El rànquing de Xangai reconeix un any més la UPV com a millor politècnica d'Espanya
ERC Advanced Grant ERC Advanced Grant
El Consell Europeu d'Investigació finança un projecte de l'ITQ, liderat per Hermenegildo García, per avançar en la descarbonització



EMAS upv