La Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI) de la Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà, el pròxim dijous 12 de novembre, la II Jornada d'Aplicacions Industrials de la Investigació.
En aquesta, membres de l'Institut d'Automàtica i Informàtica Industrial (ai2-UPV) mostraran a les empreses els seus últims avanços, amb especial atenció als sectors alimentari, sanitari i educatiu, i amb sessions pràctiques incloses perquè els mateixos assistents en puguen conèixer els funcionaments de primera mà.
Cap a la quarta revolució industrial: la fàbrica intel·ligent (smart factory)
El programa consta d'una taula redona i set tallers dividits en dos blocs. Entre aquests, destaca la sessió "Cap a la quarta revolució industrial: la fàbrica intel·ligent (smart factory)", en la qual l'ai2 de la UPV mostrarà els desenvolupaments realitzats per a acostar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) als processos de fabricació.
Francisco Blanes, director de l'ai2 de la UPV, explica que "el concepte de smart factory o fàbrica 4.0 engloba un conjunt de tecnologies l'objectiu final de les quals és fer les empreses fabricadores d'un producte més eficients en aquesta labor, de manera que s'adapten millor i en menor temps a les necessitats del mercat, mantenint la competitivitat".
"Aquest procés", prossegueix Blanes, "utilitza tecnologies innovadores en l'àmbit dels entorns productius, com per exemple, la denominada factory of things o internet de les coses, un conjunt de màquines, operadors i productes interconnectats mitjançant protocols d'Internet".
Estalvi energètic en grans edificis, programaris per a millorar la producció i realitat virtual per a la rehabilitació clínica, entre altres innovacions
La jornada inclou també els tallers següents: Prensors lleugers, econòmics i ràpids, d'altes prestacions, per al sector alimentari; Tècniques d'intel·ligència computacional per a l'optimació econòmica i energètica de processos productius; Taller d'electrònica; Inspecció automàtica de superfícies i de productes per al recobriment d'aquestes; La màgia de la tecnologia al servei de la rehabilitació clínica, i Planificació i optimació de recursos.
Oberta a empresaris i d'inscripció gratuïta
La jornada, finançada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, és de caràcter gratuït i està oberta a empresaris de diversos sectors interessats a conèixer in situ les possibilitats dels desenvolupaments de l'ai2 de la UPV en matèria de robòtica, informàtica industrial, gràfics avançats, visió per computador i control de processos.
Per a participar en els tallers, és necessària la inscripció prèvia a través del formulari l'enllaç del qual figura a peu de pàgina.
Notícies destacades