Hyperloop UPV, l'equip de la Universitat Politècnica de València (UPV) integrat per 48 estudiants de múltiples titulacions que treballa per a contribuir al desenvolupament del transport del futur, ha guanyat la European Hyperloop Week (EHW) celebrada durant l'última setmana a Zuric (Suïssa).
Amb el seu nou vehicle, Vèsper, Hyperloop UPV ha sigut coronat pel jurat de la competició amb el Complete System Award, el guardó més prestigiós d'un certamen en què l'equip de la UPV s'ha enfrontat a nombroses de les universitats de major nivell de tot el món.
El rector de la UPV, José E. Capilla, present a la EHW al costat del vicerector d'Estudiants i Emprenedoria UPV, Alberto Conejero, s'ha mostrat “molt satisfet” per l'èxit de l'equip UPV.
“És el resultat del suport que reben els nostres estudiants a la UPV, un suport que va molt més enllà de les aules”, ha afirmat el rector, per al qual “ha sigut un plaer estar compartint amb elles i ells els moments i emocions de les diverses proves. Han competit contra equips de les universitats tecnològiques més prestigioses d'Europa, i alçar-se com a campions és perquè se senten molt orgullosos de l'excel·lent treball realitzat amb tant d'esforç durant molts mesos”.
Hugo Albert, líder de l'equip, s'ha mostrat “molt feliç per aquesta victòria, fruit de l'esforç de tot aquest equipàs i del suport clau dels nostres patrocinadors, als quals estem molt agraïts”.
Vèsper, com indica Albert, “compta amb un sistema de refrigeració líquida per a un sistema elèctric equivalent al d'un cotxe elèctric actual, un xassís que únicament suposa el 10% del pes total, una càpsula pressuritzada que aguanta les baixes pressions sense comprometre’n l’espai interior, i un sistema de comunicació sense fil. Així mateix, disposa dels seus propis carregadors, més de 250 sensors, un control de la levitació que fa que gastem la meitat d'energia que l'any passat amb un vehicle més gran i pesant, i un motor alimentat per panells solars que aconsegueix accelerar com un Fórmula 1”.
Hyperloop UPV va nàixer en 2014 amb el propòsit d'afrontar el repte llançat per Elon Musk, a través de les seues empreses Tesla i SpaceX, d'avançar en el desenvolupament de la tecnologia hyperloop gràcies a la seua característica de maquinari lliure.
The Future Concept (2016) va ser el primer prototip llançat per aquest equip que forma part de Generació Espontània, la plataforma institucional de la UPV que fomenta i dona suport a la realització d'activitats extracurriculars, i que contribueix al desenvolupament formatiu i l'adquisició de competències transversals del seu estudiantat.
Notícies destacades