- -
UPV
 

Programa ADSIDEO - Cooperació 2023

Convocatòria de projectes per a impulsar la investigació rellevant en la cooperació internacional per al desenvolupament

[ 18/09/2023 ]

El Centre de Cooperació al Desenvolupament de la UPV llança la convocatòria del programa ADSIDEO – Cooperació 2023, dirigida a personal docent i investigador (PDI). D'acord amb el compromís social de la Universitat Politècnica de València, l'objectiu d’ADSIDEO – Cooperació 2023 és impulsar la recerca en temàtiques rellevants per al desenvolupament humà i la cooperació internacional al desenvolupament, que contribuïsquen a combatre les desigualtats als països més empobrits.

El termini de presentació de projectes està obert fins al 16 d'octubre 2023. Es pot sol·licitar assessorament tècnic sobre la convocatòria al Centre de Cooperació al Desenvolupament. Més informació en aquest enllaç.

Combatre les desigualtats en països empobrits

El programa ADSIDEO – Cooperació 2023 finança projectes de recerca orientats a estudis sobre el desenvolupament i a l'aplicació de tecnologia per al desenvolupament humà.

Els sectors prioritaris del programa són: aigua i sanejament; creixement econòmic; cultura i ciència; desenvolupament rural; agricultura i seguretat alimentària; educació; gènere; medi ambient i canvi climàtic; governabilitat democràtica; salut; tecnologies de la informació i les comunicacions, i ajuda humanitària.

Les recerques es concentraran a l'Àfrica subsahariana, el Sahel, el Magreb, Amèrica Llatina i alguns països asiàtics amb índex de desenvolupament humà baix. Les investigacions finançades requereixen que els seus beneficis repercutisquen en les persones i col·lectius més vulnerables, i situen l'ésser humà en el centre de les intervencions, a fi de contribuir a erradicar la pobresa i les desigualtats.

Es valorarà positivament que les propostes estiguen alineades amb les metes dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS), on s’assenyala la recerca com una de les principals contribucions de les universitats davant els reptes globals de la societat: canvi climàtic, pobresa i desigualtats.

Dotació i modalitats

El Centre de Cooperació al Desenvolupament destina a aquesta convocatòria un màxim de 80.000 euros i estableix dues modalitats:

1. Suport per al desenvolupament de projectes de recerca: Es concedirà fins a un màxim de 12.000 euros per projecte.

2. Projectes llavor: foment d'accions preparatòries per a l'exploració i formulació de futurs projectes de recerca en convocatòries de major finançament. Es concedeix fins a un màxim de 4.000 euros per projecte.

Per a la modalitat de projectes de recerca on les investigacions siguen amb persones, grups vulnerables, menors, amb l'ús de dades personals, entorns d'alt valor ecològic o històric, situació de risc per al personal investigador i participant en la recerca, importació/exportació de materials, cal l'aprovació (o compromís d'aportar l'aprovació si finalment el projecte és finançat) del Comitè d'Ètica de la Investigació de la institució sol·licitant.

Ací pots conèixer alguns projectes anteriors:

- Entrevista a l'investigador Daniel Vidal: Reduir la malnutrició a Burkina Faso

- Entrevista a la investigadora Camilla Mileto: Un institut a Burkina Faso

- Entrevista a la investigadora Marina Puyuelo: Disseny per a l'educació a l'Índia

Notícies destacades


II Premis Investigació UPV II Premis Investigació UPV
La Universitat Politècnica de València reconeix al seu personal investigador més excel·lent en una gala plena de ciència, divulgació, música i màgia amb segell UPV
Preinscripció de màsters 24-25 Preinscripció de màsters 24-25
La UPV obri la preinscripció de màsters universitaris per al curs 2024-25, en una primera fase dirigida a alumnat amb titulació estrangera sense nacionalitat ni residència a la Unió Europea
25 anys d'estudis de Turisme 25 anys d'estudis de Turisme
El campus de Gandia commemora els 25 anys d'estudis de Turisme a la UPV. Un quart de segle formant professionals per a la planificació, la gestió i la direcció de l'activitat turística
Sinergies per a la sostenibilitat Sinergies per a la sostenibilitat
La UPV acull la reunió del projecte SusTIMEability-lab, que promou l'intercanvi d'idees sobre sostenibilitat entre les universitats
Acreditació pionera en España Acreditació pionera en España
La ETSET imparteix el primer màster amb esment dual a Espanya acreditat per l'ANECA
THE por materias THE por materias
La UPV, entre las 400 mejores universidades del mundo para estudiar Informática y top 500 en Artes y Humanidades, Ingeniería, Ciencias de la Vida y Ciencias FísicasEMAS upv