- -
UPV
 

Rànquing GreenMetric

La UPV se situa entre les 200 universitats del món més compromeses amb el medi ambient

[ 29/03/2022 ]

El GreenMetric, el rànquing mediambiental universitari per excel·lència, ha reconegut la Universitat Politècnica de València (UPV) com una de les 200 universitats més compromeses amb la sostenibilitat i el medi ambient.

En l’última edició del 2021 UI GreenMetric World University Rankings, els resultats del qual han sigut publicats recentment, la universitat actualment dirigida per José Esteban Capilla ocupa concretament el lloc 186; millora així 51 posicions respecte a l'any anterior, a pesar de l'augment de les institucions analitzades: 956 universitats (44 més que el 2020) de 80 països.

Entre les 10 primeres nacionals i la millor politècnica d'Espanya

A nivell nacional, la UPV es troba dins dels 10 primers llocs del rànquing, que la reconeix a més com la millor politècnica d'Espanya en l'àmbit.

Així mateix, dels sis criteris utilitzats per a realitzar la classificació (eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic; gestió de residus; recursos hídrics; infraestructura; foment de transport no contaminant, i educació ambiental), la UPV destaca especialment en dos (eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic, i gestió de residus), en els quals es troba, segons el GreenMetric, entre les 100 millors universitats del món.

Eficiència energètica i gestió de residus

Per a la valoració del criteri referent a l'eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic, el GreenMetric analitza, entre altres, la utilització de maquinària elèctrica de baix consum, la implementació del programa de construcció intel·ligent, el nombre de fonts d'energia renovable existents al campus, l'ús d'electricitat per quantitat de població, la proporció de producció d'energia renovable respecte al total, l'existència de programes de reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, la proporció de petjada de carboni total dividida entre la població del campus, el nombre de programes innovadors realitzats durant la pandèmia de COVID-19, i els programes universitaris d'impacte sobre el canvi climàtic.

Quant a la gestió de residus, es valoren, entre altres aspectes: l'existència de programes de reciclatge de residus; les accions contra el malbaratament de paper i plàstic, i el tractament de residus orgànics i inorgànics, tòxics i les aigües residuals.

Elaborat per la Universitat d'Indonèsia (UI), des del 2010 (95 universitats de 35 països van participar en la edició inicial), a partir dels sis criteris citats i un total de 37 indicadors, el GreenMetric és el rànquing de referència en l'àmbit de la sostenibilitat universitària, i el seu impacte, a nivell de conscienciació i resultats, està internacionalment reconegut.

Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv