- -
UPV
 

Ecotrophelia España 2020

L'equip de la UPV format per María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Siguero i María Rovira hi aconsegueix el 2n premi amb Tuliva

[ 23/09/2020 ]

Tuliva, una tulipa feta a base de farina de llavor d’oliva, creada com a envàs comestible per a presentar-hi plats preparats de forma diferent, i apta per a celíacs, intolerants a la lactosa i vegetarians, és l’aliment amb el qual Cruixents –l’equip format per les estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Maravilla Siguero i María Rovira– ha aconseguit el segon lloc en Ecotrophelia España 2020, la fase nacional de la competició universitària que promou la creació i comercialització de productes alimentaris innovadors i amb caràcter mediambiental.

L’equip, format per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN-UPV) amb l'excepció de Laura Junco (ETSED-UPV), només va ser superat en la final, celebrada ahir a la Fundació Alícia –amb la presència d’un màxim de dos integrants per equip, a causa de la pandèmia actual–, per Tricube, unes postres làcties gelificades elaborades per estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Lilbub, un altre equip de la UPV, entre els 6 finalistes

Entre els sis finalistes d’aquesta onzena edició del certamen, cal destacar també la presència d’un altre equip de la UPV, Lilbub, integrat per les estudiants de l’ETSEAMN-UPV Carla Altuna, Gema Aragón, Lucía García de Ángela, Vega Mora i Miriam Serna.

Lilbub va arribar a la fase definitiva amb la seua proposta Bokaras, un snack elaborat a base de la polpa que resta després de l’elaboració d’una beguda de cacauet, amb dues varietats diferents, una de dolça i una altra de salada, en un envàs llest per a obrir-lo i consumir el producte.

Setè podi per a la UPV en 11 anys

Amb el segon lloc aconseguit per Cruixents, ja són 7 els llocs al podi obtinguts per equips de la UPV en les 11 edicions nacionals del certamen, que organitza la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Ministeri de Ciència i Innovació, i els guanyadors de la qual participen en la final continental d'Ecotrophelia.

Qué’s-Café, l’any 2011; Veggiebo, el 2015; i Vake It, el 2017, hi van assolir el triomf; Ginko, el 2011; i Tuliva, ahir, hi aconseguiren el segon premi; i Ekoteno, el 2014, i Almos, el 2016, van ser tercers.

Més informació

Notícies destacades


Hola! Hola!
El curs 2024-2025 arranca en la UPV amb un missatge: ací, tu eres l'estrela
ARWU 2024 ARWU 2024
El rànquing de Xangai reconeix un any més la UPV com a millor politècnica d'Espanya
ERC Advanced Grant ERC Advanced Grant
El Consell Europeu d'Investigació finança un projecte de l'ITQ, liderat per Hermenegildo García, per avançar en la descarbonització
Referenciarà el preu per m² Referenciarà el preu per m²
La Càtedra Observatori de l'Habitatge UPV, clau en el nou Decret d'Habitatge de Protecció Pública presentat per la Generalitat Valenciana
Un estudiant de doctorat de la UPV, premiat Un estudiant de doctorat de la UPV, premiat
Abdullah Al-Droubi cursa actualment el Programa de Doctorat en Administració i Direcció d'Empreses a la Universitat Politècnica de València
Pedalant amb Dones de ciència Pedalant amb Dones de ciència
La UPV i l'Ajuntament de València arranquen la tercera edició de les rutes guiades amb bicicleta per murals de Dones de Ciència



EMAS upv