- -
UPV
 

Ecotrophelia España 2020

L'equip de la UPV format per María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Siguero i María Rovira hi aconsegueix el 2n premi amb Tuliva

[ 23/09/2020 ]

Tuliva, una tulipa feta a base de farina de llavor d’oliva, creada com a envàs comestible per a presentar-hi plats preparats de forma diferent, i apta per a celíacs, intolerants a la lactosa i vegetarians, és l’aliment amb el qual Cruixents –l’equip format per les estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Maravilla Siguero i María Rovira– ha aconseguit el segon lloc en Ecotrophelia España 2020, la fase nacional de la competició universitària que promou la creació i comercialització de productes alimentaris innovadors i amb caràcter mediambiental.

L’equip, format per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN-UPV) amb l'excepció de Laura Junco (ETSED-UPV), només va ser superat en la final, celebrada ahir a la Fundació Alícia –amb la presència d’un màxim de dos integrants per equip, a causa de la pandèmia actual–, per Tricube, unes postres làcties gelificades elaborades per estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Lilbub, un altre equip de la UPV, entre els 6 finalistes

Entre els sis finalistes d’aquesta onzena edició del certamen, cal destacar també la presència d’un altre equip de la UPV, Lilbub, integrat per les estudiants de l’ETSEAMN-UPV Carla Altuna, Gema Aragón, Lucía García de Ángela, Vega Mora i Miriam Serna.

Lilbub va arribar a la fase definitiva amb la seua proposta Bokaras, un snack elaborat a base de la polpa que resta després de l’elaboració d’una beguda de cacauet, amb dues varietats diferents, una de dolça i una altra de salada, en un envàs llest per a obrir-lo i consumir el producte.

Setè podi per a la UPV en 11 anys

Amb el segon lloc aconseguit per Cruixents, ja són 7 els llocs al podi obtinguts per equips de la UPV en les 11 edicions nacionals del certamen, que organitza la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Ministeri de Ciència i Innovació, i els guanyadors de la qual participen en la final continental d'Ecotrophelia.

Qué’s-Café, l’any 2011; Veggiebo, el 2015; i Vake It, el 2017, hi van assolir el triomf; Ginko, el 2011; i Tuliva, ahir, hi aconseguiren el segon premi; i Ekoteno, el 2014, i Almos, el 2016, van ser tercers.

Més informació

Notícies destacades


Els millors trien la UPV Els millors trien la UPV
Marta Torres Hervás i Javier Gañán Velasco inicien els seus estudis en Enginyeria Aeroespacial i Ciència de Dades i Enginyeria d'Organització Industrial després d'aconseguir un 14 perfecte com a nota d'admissió
Innovador mètode no invasiu per al diagnòstic d'arrítmies cardíaques Innovador mètode no invasiu per al diagnòstic d'arrítmies cardíaques
El nou mètode de la UPV i l'empresa Corify Care, SL, arriba a una precisió molt superior a les tècniques no invasives actuals, amb una reducció de fins al 80% en els errors
RDS 14.0 RDS 14.0
Albufera i horta valenciana són la inspiració de les peces dissenyades per estudiants de l'ETSEADI i exposades al Centre d'Artesania
Fundació CEDAT Fundació CEDAT
El Servei d'Atenció a la Discapacitat de la UPV atén en el nou curs 600 estudiants amb necessitats especials a l'aula
Desigualtat en els processos de selecció Desigualtat en els processos de selecció
Un estudi de la UPV, el CSIC i la UV revela biaixos inconscients que afavoreixen els homes en la contractació i promoció per a llocs de lideratge
Noves cares Noves cares
El canal de TikTok de la UPV incorpora un nou equip d'estudiants a València, Gandia i Alcoi



EMAS upv