- -
UPV
 

Ecotrophelia España 2020

L'equip de la UPV format per María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Siguero i María Rovira hi aconsegueix el 2n premi amb Tuliva

[ 23/09/2020 ]

Tuliva, una tulipa feta a base de farina de llavor d’oliva, creada com a envàs comestible per a presentar-hi plats preparats de forma diferent, i apta per a celíacs, intolerants a la lactosa i vegetarians, és l’aliment amb el qual Cruixents –l’equip format per les estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Maravilla Siguero i María Rovira– ha aconseguit el segon lloc en Ecotrophelia España 2020, la fase nacional de la competició universitària que promou la creació i comercialització de productes alimentaris innovadors i amb caràcter mediambiental.

L’equip, format per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN-UPV) amb l'excepció de Laura Junco (ETSED-UPV), només va ser superat en la final, celebrada ahir a la Fundació Alícia –amb la presència d’un màxim de dos integrants per equip, a causa de la pandèmia actual–, per Tricube, unes postres làcties gelificades elaborades per estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Lilbub, un altre equip de la UPV, entre els 6 finalistes

Entre els sis finalistes d’aquesta onzena edició del certamen, cal destacar també la presència d’un altre equip de la UPV, Lilbub, integrat per les estudiants de l’ETSEAMN-UPV Carla Altuna, Gema Aragón, Lucía García de Ángela, Vega Mora i Miriam Serna.

Lilbub va arribar a la fase definitiva amb la seua proposta Bokaras, un snack elaborat a base de la polpa que resta després de l’elaboració d’una beguda de cacauet, amb dues varietats diferents, una de dolça i una altra de salada, en un envàs llest per a obrir-lo i consumir el producte.

Setè podi per a la UPV en 11 anys

Amb el segon lloc aconseguit per Cruixents, ja són 7 els llocs al podi obtinguts per equips de la UPV en les 11 edicions nacionals del certamen, que organitza la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Ministeri de Ciència i Innovació, i els guanyadors de la qual participen en la final continental d'Ecotrophelia.

Qué’s-Café, l’any 2011; Veggiebo, el 2015; i Vake It, el 2017, hi van assolir el triomf; Ginko, el 2011; i Tuliva, ahir, hi aconseguiren el segon premi; i Ekoteno, el 2014, i Almos, el 2016, van ser tercers.

Més informació

Notícies destacades


Nanoestreles d'or contra el càncer Nanoestreles d'or contra el càncer
Personal investigador de la UPV desenvolupa una innovadora teràpia per al tractament del càncer, més precisa i amb menys efectes secundaris
L'església de Sant Joan del Mercat recupera la seua esplendor L'església de Sant Joan del Mercat recupera la seua esplendor
La intervenció pictòrica, escultòrica i ornamental l'ha liderada un equip de l'Institut Universitari de Restauració del Patrimoni, coordinat per la catedràtica Pilar Roig
Queda't 2025 Queda't 2025
El programa de retenció de talent es consolida en la seua novena edició, amb 100 participants i 31 companyies a la busca de perfils excel·lents
Menys estrès i millor concentració Menys estrès i millor concentració
Un estudi del Laboratori de Neuroarquitectura de la UPV confirma que els entorns aïllats acústicament milloren la concentració, redueixen els errors de memòria i disminueixen l'estrès fisiològic
La UPV prepara la tercera edició de "La Ciència a les Falles" La UPV prepara la tercera edició de "La Ciència a les Falles"
La nova edició d'aquest concurs està dirigida exclusivament a les falles infantils. Hi haurà un primer premi de 800 euros; el segon serà de 500 euros i el tercer de 300
Promoció del multilingüisme Promoció del multilingüisme
La UPV s'incorpora al Consell Iberoamericà d'Edició Universitària i Acadèmica



EMAS upv