- -
UPV
 

2020 THE University Impact Rankings

La UPV, entre les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món, i 16a en consum i producció responsable

[ 22/04/2020 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) es troba entre les 200 universitats de tot el món amb major impacte social i econòmic. Així es desprèn del 2020 THE University Impact Rankings, elaborat per Times Higher Education, publicat avui dimecres, i que classifica les institucions d'ensenyament superior basant-se en el seu compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), iniciativa impulsada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) el 2015.

EL 25 de setembre d'aquell any, l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 sobre el desenvolupament sostenible, que inclou 17 objectius globals per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat. Cadascun d'aquests té metes específiques que cal aconseguir durant aquests 15 anys.

16a del món en producció i consum responsable

La UPV destaca, de manera especial, en l'ODS número 12, producció i consum responsable, on la institució que actualment dirigeix Francisco Mora és la 16a millor institució del món segons el rànquing, que en aquest punt valora “el foment de l'ús eficient dels recursos i l'energia, la construcció d'infraestructures que no danyen el medi ambient, la millora de l'accés als serveis bàsics i la creació d'ocupacions ecològiques, justament remunerades i amb bones condicions laborals”.

Entre els primers 100 llocs en sis ODS

A més, THE situa la UPV entre les 100 millors universitats del planeta en cinc objectius més: el 2, fam zero (40a); el 6, aigua neta i sanejament (82a); el 8, treball decent i creixement econòmic (67a); el 9, indústria, innovació i infraestructura (98a), i el 14, vida submarina (91a).

Politècnica amb més impacte social i econòmic d'Espanya

2020 THE University Impact Rànquings classifica la UPV, a més, com a politècnica amb més impacte social i econòmic d'Espanya i com a millor universitat del país tant en l'ODS 2, fam zero, com en l'ODS 12, producció i consum responsables.

Notícies destacades


'Antolín Vivar', un disseny vencedor 'Antolín Vivar', un disseny vencedor
L'alumne Álvaro Sanz guanya totes les categories del **Design **Challenge del Grup Antolín, dotat amb 10.000 euros
Eleccions a rector/a 2021 Eleccions a rector/a 2021
El Consell de Govern de la UPV ha aprovat el calendari electoral
Nous graus i dobles graus Nous graus i dobles graus
S'oferiran 5.035 places en preinscripció, la qual cosa suposa un augment de 385 places respecte al curs anterior (un 8,3% més)
A prueba de ataques de ordenadores cuánticos A prueba de ataques de ordenadores cuánticos
La UPV ayuda a desarrollar protocolos criptográficos que garanticen la máxima seguridad en las comunicaciones
Jose Bonafont, Premi Talent Jove Jose Bonafont, Premi Talent Jove
Màster en Biotecnologia Mèdica, investiga el tractament de malalties genètiques a través de l'edició genòmica
De Venècia a Atenes De Venècia a Atenes
UniRaid UPV Team, que cerca patrocinadors i col·laboradors, repartirà roba, joguets, instruments i material escolar durant la pròxima edició del ral·li

EMAS upv