- -
UPV
 

2020 THE University Impact Rankings

La UPV, entre les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món, i 16a en consum i producció responsable

[ 22/04/2020 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) es troba entre les 200 universitats de tot el món amb major impacte social i econòmic. Així es desprèn del 2020 THE University Impact Rankings, elaborat per Times Higher Education, publicat avui dimecres, i que classifica les institucions d'ensenyament superior basant-se en el seu compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), iniciativa impulsada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) el 2015.

EL 25 de setembre d'aquell any, l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 sobre el desenvolupament sostenible, que inclou 17 objectius globals per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat. Cadascun d'aquests té metes específiques que cal aconseguir durant aquests 15 anys.

16a del món en producció i consum responsable

La UPV destaca, de manera especial, en l'ODS número 12, producció i consum responsable, on la institució que actualment dirigeix Francisco Mora és la 16a millor institució del món segons el rànquing, que en aquest punt valora “el foment de l'ús eficient dels recursos i l'energia, la construcció d'infraestructures que no danyen el medi ambient, la millora de l'accés als serveis bàsics i la creació d'ocupacions ecològiques, justament remunerades i amb bones condicions laborals”.

Entre els primers 100 llocs en sis ODS

A més, THE situa la UPV entre les 100 millors universitats del planeta en cinc objectius més: el 2, fam zero (40a); el 6, aigua neta i sanejament (82a); el 8, treball decent i creixement econòmic (67a); el 9, indústria, innovació i infraestructura (98a), i el 14, vida submarina (91a).

Politècnica amb més impacte social i econòmic d'Espanya

2020 THE University Impact Rànquings classifica la UPV, a més, com a politècnica amb més impacte social i econòmic d'Espanya i com a millor universitat del país tant en l'ODS 2, fam zero, com en l'ODS 12, producció i consum responsables.

Notícies destacades


2024 THE Impact Rankings 2024 THE Impact Rankings
Times Higher Education reconeix la UPV entre les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món
I Certamen de Monòlegs Científics UPV I Certamen de Monòlegs Científics UPV
Francisco Pedroche, investigador de l'IMM, es fa amb el primer premi gràcies al seu monòleg "L'infinit és un acordió"
Bessó digital per a un turisme sostenible Bessó digital per a un turisme sostenible
El projecte CHAN-TWIN de la UPV i la UA resulta premiat en el Digital Tourist 2024 en aplicar la tecnologia del bessó digital en espais naturals protegits
App "Feeding Health" App "Feeding Health"
Un equip de la UPV i del Departament de Salut d'Elda, a través de Fisabio, crea una app pilot per a prevenir i reduir l'obesitat infantil
Descontaminació d'aigües residuals Descontaminació d'aigües residuals
Investigadors de l'ISIRYM i de l'ITQ desenvolupen un nou sistema més eficaç, ràpid i barat, que facilitarà la reutilització d'aigües per a agricultura
Càtedra Becsa Càtedra Becsa
Nova càtedra d'empresa vinculada a l'àmbit de l'Enginyeria CivilEMAS upv