- -
UPV
 

Azalea UPV, a Wüppertal 2021

L'equip UPV, únic representant espanyol en el Solar Decathlon Europe, cercarà repetir l'èxit del passat estiu a Szentendre (Hongria)

[ 16/01/2020 ]

Azalea UPV, l'equip de Generació Espontània de la Universitat Politècnica de València que va brillar amb llum pròpia en el Solar Decathlon Europe 2019 del passat estiu a Szentendre (Hongria), serà l'únic representant espanyol en la pròxima edició del certamen, que tindrà lloc a Wüppertal (Alemanya), en 2021.

La prestigiosa competició internacional universitària, que té per objecte el disseny i l'edificació d'habitatges que consumisquen la menor quantitat de recursos naturals i produïsquen el mínim possible de residus durant el seu cicle de vida, tindrà per primera vegada en la seua història un caràcter urbà.

En aqueix context, competiran projectes que resolguen alguna de les tres següents situacions: renovació d'un edifici d'habitatge col·lectiu existent i la seua extensió en superfície; disseny d'edifici d'habitatge col·lectiu en un solar entre mitgeres; o renovació i extensió en altura d'un edifici d'habitatge col·lectiu.

Una vegada a Wüppertal, els participants hauran d'edificar un únic pis de demostració de l'habitatge col·lectiu dissenyat i seran valorats en un total de deu categories, els premis de les quals s'aniran atorgant durant la celebració del certamen. El guanyador absolut eixirà de la suma dels punts obtinguts en cada categoria.

De la barraca sostenible a un projecte centrat en un barri emblemàtic, El Cabanyal

Azalea UPV, que el mes de juliol passat va aconseguir amb la seua barraca sostenible el primer premi en Arquitectura, el segon en Eficiència Energètica i el tercer en Enginyeria i Construcció, a més de la consideració de millor equip espanyol (per davant de la Politècnica de Barcelona i la Universitat de Sevilla, que també van arribar a la fase final), presentarà ara Escalà, un projecte centrat en un dels barris més tradicionals de la ciutat de València, El Cabanyal, i el prototip del qual es troba actualment en fase de disseny.

L'equip 2021 d'Azalea està format per una trentena d'estudiants de grau i màster de la UPV, que es van posar a la feina fa ja diversos mesos, i que ara tenen per davant any i mig per a demostrar que és possible adaptar tradició i innovació reduint la petjada en el medi ambient.

Més informació

Notícies destacades


Aquest curs, 1.855 alumnes Aquest curs, 1.855 alumnes
D'Austràlia, Suïssa, el Canadà, Singapur, el Japó..., la UPV dona la benvinguda al seu estudiantat d'intercanvi per a aquest segon quadrimestre
IV Premi de Ciències Socials Vicent Castell i Llàcer IV Premi de Ciències Socials Vicent Castell i Llàcer
Joaqui García Sentamans, graduada en Enginyeria d'Edificació i Màster en Conservació del Patrimoni Arquitectònic per la UPV, guanyadora
World Ranking List World Ranking List
Formula Student UPV es corona com a millor equip europeu i tercer del món
L'IRP, d'aniversari L'IRP, d'aniversari
20 anys d'excel·lència en la restauració i conservació del patrimoni cultural nacional i internacional
Amb la seua obra 'De 0 a 5.000' Amb la seua obra 'De 0 a 5.000'
Guillermo Ros Lluch, llicenciat en Belles Arts per la UPV, guanya el Premi Senyera d'Arts Visuals 2019, dotat amb 12.000 euros
Fes-te soci/a d'Esports UPV! Fes-te soci/a d'Esports UPV!
Gaudeix les seues instal·lacions, activitats i competicions per 45€ (alumnat) i 65€ (PAS/PDI) de l'1 de gener al 31 de juliol

EMAS upv