- -
UPV
 

Dones: Artistes, Tecnòlogues

Dones: Artistes, Tecnòlogues

Nuria Oliver clausurarà el I Congrés Internacional Atenea, que tindrà lloc del 27 al 29 de juny en la UPV

[ 22/06/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) acull, del dimecres 27 al divendres 29 de juny, el I Congrés Internacional Atenea. Sota el títol Dones: Artistes, Tecnòlogues, la trobada està dirigida a professionals, estudiants i investigadores en àrees tecnològiques i artístiques.

Des del comitè científic del congrés, s'afirma que l'objectiu principal d'Atenea "és crear una zona de trobada per a dones d'àrees artístiques i tecnològiques per a fomentar la figura de dones professionals artistes i promoure la creació de projectes interdisciplinaris".


Exposició en la Josep Renau


El congrés inclou, entre altres activitats, diferents taules redones i sis tallers, en els quals participaran dones professionals del món de l'art, la dansa, la programació creativa, la teoria de l'art, el màrqueting digital, diversos projectes cinematogràfics, la música, etc.

Durant aquests dies, a la UPV s'analitzarà la relació entre les dones i les matemàtiques, l'art i la tecnologia. També es posarà l'accent principalment en les tecnòlogues pioneres, el binomi dones-associacionisme en els àmbits educatiu i investigador, i en els nous reptes en innovació educativa, entre altres temes.


El congrés es completa a més amb una exposició que reunirà 20 peces d'art digital i electrònic, projeccions, concerts i performances. La seua obertura tindrà lloc el dimarts 26, a les 18 hores, a la sala Josep Renau de la Facultat de Belles Arts de la UPV, i suposarà la pre-inauguració d'Atenea.


"On estan les dones en tecnologia?"


La conferència de clausura serà a càrrec de Nuria Oliver, directora de Recerca en Ciències de Dades en Vodafone. En ella, l'enginyera en telecomunicacions i doctora pel Media Lab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts respondrà a la pregunta "On estan les dones en tecnologia?".


Segons l'organització, "Atenea és una iniciativa nascuda a la Comunitat Valenciana amb projecció internacional que funciona com una xarxa de trobada i col·laboració per a i entre dones, artistes i tecnòlogues. És un projecte transversal, interdisciplinari i col·laboratiu, amb funcions educatives, artístiques i socials".


De la iniciativa, formen part docents i investigadores de la UPV, la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, el Conservatori Superior de Dansa de València, el Conservatori Superior de Música de València i la Berklee School of Music València.


Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv