- -
UPV
 

Dones: Artistes, Tecnòlogues

Dones: Artistes, Tecnòlogues

Nuria Oliver clausurarà el I Congrés Internacional Atenea, que tindrà lloc del 27 al 29 de juny en la UPV

[ 22/06/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) acull, del dimecres 27 al divendres 29 de juny, el I Congrés Internacional Atenea. Sota el títol Dones: Artistes, Tecnòlogues, la trobada està dirigida a professionals, estudiants i investigadores en àrees tecnològiques i artístiques.

Des del comitè científic del congrés, s'afirma que l'objectiu principal d'Atenea "és crear una zona de trobada per a dones d'àrees artístiques i tecnològiques per a fomentar la figura de dones professionals artistes i promoure la creació de projectes interdisciplinaris".


Exposició en la Josep Renau


El congrés inclou, entre altres activitats, diferents taules redones i sis tallers, en els quals participaran dones professionals del món de l'art, la dansa, la programació creativa, la teoria de l'art, el màrqueting digital, diversos projectes cinematogràfics, la música, etc.

Durant aquests dies, a la UPV s'analitzarà la relació entre les dones i les matemàtiques, l'art i la tecnologia. També es posarà l'accent principalment en les tecnòlogues pioneres, el binomi dones-associacionisme en els àmbits educatiu i investigador, i en els nous reptes en innovació educativa, entre altres temes.


El congrés es completa a més amb una exposició que reunirà 20 peces d'art digital i electrònic, projeccions, concerts i performances. La seua obertura tindrà lloc el dimarts 26, a les 18 hores, a la sala Josep Renau de la Facultat de Belles Arts de la UPV, i suposarà la pre-inauguració d'Atenea.


"On estan les dones en tecnologia?"


La conferència de clausura serà a càrrec de Nuria Oliver, directora de Recerca en Ciències de Dades en Vodafone. En ella, l'enginyera en telecomunicacions i doctora pel Media Lab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts respondrà a la pregunta "On estan les dones en tecnologia?".


Segons l'organització, "Atenea és una iniciativa nascuda a la Comunitat Valenciana amb projecció internacional que funciona com una xarxa de trobada i col·laboració per a i entre dones, artistes i tecnòlogues. És un projecte transversal, interdisciplinari i col·laboratiu, amb funcions educatives, artístiques i socials".


De la iniciativa, formen part docents i investigadores de la UPV, la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, el Conservatori Superior de Dansa de València, el Conservatori Superior de Música de València i la Berklee School of Music València.


Notícies destacades


Mekreo, l'èxit d'un projecte de vida Mekreo, l'èxit d'un projecte de vida
Eliminar residus plàstics agrícoles és l'objectiu, des de fa dues dècades, d'Elena Moreno i Miguel García, els dos llicenciats UPV guanyadors del Climate Launchpad Spain 2025
EmoWELL EmoWELL
Un equip de la UPV i la UV crea un videojoc que ajuda a millorar la gestió emocional en gent jove universitària
Profeta a la seua terra Profeta a la seua terra
Dones de Ciència rendeix tribut a Benifaraig a la investigadora Amparo Chiralt
Myko, el futur de la construcció sostenible? Myko, el futur de la construcció sostenible?
Dos estudiants de la UPV, secundats per IDEES, guanyen la 5a edició de l'imaginPlanet Challenge i aconsegueixen la final europea del Climate Launchpad
Referent en l'R+D+I amb segell UPV Referent en l'R+D+I amb segell UPV
L'Institut ai2 de la UPV compleix 25 anys d'investigació amb més de 1000 projectes d'R+D+I a càrrec seu, 37 patents i 4 spin-off
Combustibles més eficients Combustibles més eficients
L'Institut de Tecnologia Química (CSIC-UPV) publica en la revista 'ACS Catalysis' el desenvolupament de nous catalitzadors per a reutilitzar el diòxid de carboni, substància clau en el calfament global



EMAS upv