- -
UPV
 

QS World University Ranking

La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món

[ 07/06/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha obtingut enguany la millor classificació de la seua història en el QS World University Ranking, un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos a nivell internacional, juntament amb el de Xangai (ARWU) i el Times Higher Education (THE).

En concret, el rànquing elaborat anualment per Quacquarelli Symonds situa la UPV en la posició 310 del món. D'aquesta forma, millora 63 posicions el que era, fins avui, el seu millor resultat, l'obtingut l'any passat: 373a.

Única universitat de la Comunitat entre les 500 millors del món

La UPV és, a més, l'única universitat de la Comunitat Valenciana entre les 500 millors del món. Així mateix, en els indicadors valorats, destaca especialment en la ràtio de professors per alumne, on figura entre les 200 millors en global, concretament, en el lloc 126.

A nivell nacional, el QS World Ranking situa la UPV en la novena posició general -manté el lloc de l'any passat- d'un total de 25 que aconsegueixen situar-se en aquesta prestigiosa classificació internacional. A més, la UPV figura entre les més destacades del país en tres indicadors més: reputació empresarial i reputació acadèmica (en els quals està entre les 400 millors del món) i nombre d'estudiants internacionals.

L'última edició del QS World University Ranking, per a la qual s'han avaluat un total de 1.011 universitats de 85 països diferents, està liderada per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), que repeteix per setè any consecutiu en el primer lloc. Al MIT li segueixen les universitats de Stanford i Harvard, l'Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) i la Universitat d'Oxford.

25 universitats espanyoles

En l'àmbit nacional, 13 de les 25 universitats presents en el rànquing -entre aquestes, la UPV- han millorat els seus resultats de l'any passat. En aquest aspecte, l'autoria del QS Ranking indica que "les universitats espanyoles ascendeixen principalment gràcies a les millores introduïdes per QS en els indicadors de reputació. L'indicador Academic Reputation, que mesura les opinions de més de 82.000 acadèmics, mostra com 22 universitats espanyoles han millorat el seu rendiment".


Creat el 2004


El QS World University Ranking, que es publica amb caràcter anual des del 2004, analitza un total de sis indicadors: la reputació acadèmica, la dels ocupadors, la ràtio d'estudiants per cada professora o professor, les cites bibliogràfiques de recerques i la proporció d'alumnat/personal docent internacionals.


Més informació

Notícies destacades


Premis Aula Cemex - Sostenibilitat Premis Aula Cemex - Sostenibilitat
La despoblació rural i una estació de vehicles d'hidrogen, temàtiques dels treballs guanyadors
PAMPAM20! PAMPAM20!
Els 10 guanyadors de l'edició anterior exposen els seus projectes artístics i multimèdia a la Sala Drassanes fins al pròxim 5 de maig
Construeix amb el teu coneixement Construeix amb el teu coneixement
Un equip UV-UPV guanya el premi Ford Community Challenge Apadrina la Ciència, dotat amb 5.000 €
ENHANCE, supercampus europeu ENHANCE, supercampus europeu
La UPV i les altres 6 universitats tecnològiques europees del consorci ENHANCE ajuden a dissenyar l'educació superior de la societat post COVID
50 anys de l'ETS d'Enginyeria d'Edificació 50 anys de l'ETS d'Enginyeria d'Edificació
L'escola programa activitats durant el 2021 per a celebrar el seu aniversari
Els científics UPV més citats del planeta Els científics UPV més citats del planeta
Avelino Corma, número 1 d'Espanya i top 30 global en la llista de la Universitat de Stanford, que classifica als prop de 160.000 investigadors més destacats del món

EMAS upv