En aquesta entrevista Isabel Font San Ambrosio, Directora Académica del Màster en Sanitat i Producció Vegetal, ens explica els aspectes principals d’aquest postgrau.
- Quines recomanacions donaria als estudiants interessats a cursar un postgrau?
El postgrau pot ser una excel·lent oportunitat per a avançar en la teua futura carrera professional o investigadora, adquirir coneixements avançats sobre Sanitat i Producció Vegetal i generar noves connexions. Abans de preinscriure’t en el màster t’aconselle que:
-Definisques els teus objectius professionals i personals.
-Compara els programes dels màsters que et desperten interès i elije un que s’alinee amb els teus interessos i objectius.
-Considera la duració i la modalitat.
-Avalua el cost i les beques disponibles
-Parla amb altres estudiants que han curs aquest mateix màster.
-Assegura’t que el postgrau que tries et permeta accedir a oportunitats laborals en el teu camp o àrea d’interès.
-Mantingues la ment oberta, és possible que al llarg del postgrau els teus interessos i objectius evolucionen.
-Mantingues una actitud flexible i oberta a explorar noves oportunitats o enfocaments dins de la teua àrea d’estudi.
El MUSPV proporciona a l’alumne una formació adequada ajustada a les necessitats de la realitat agrícola amb vista a l’adquisició de competències en els camps de les tecnologies de la sanitat i producció agrícoles
- En què es diferencia aquest màster d’altres programes similars oferits en universitats espanyoles?
El Màster Universitari en Sanitat i Producció Vegetal (MUSPV) que ofereix l’ETSEAMN en la UPV, és l’únic màster a Espanya que ofereix a l’estudiant un programa que integra la gestió de plagues i malalties dels cultius, i aspectes avançats de la seua producció.
Això últim implica estudiar tècniques de cultiu, maneig del sòl, reg, fertilització i altres pràctiques agronòmiques per a maximitzar el rendiment dels cultius en un context de sostenibilitat.
L’objectiu del Màster Universitari en Sanitat i Producció Vegetal és proporcionar a l’alumne una formació adequada ajustada a les necessitats de la realitat agrícola amb vista a l’adquisició de competències en els camps de les tecnologies de la sanitat i producció agrícoles.
Els estudiants del Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica (MUIA) poden cursar la doble titulació MUIA+MUSPV
Els estudiants del Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica (MUIA) impartit en l’ETSEAMN podran cursar la doble titulació MUIA+MUSPV, que els permetrà adquirir les competències de tots dos màsters a través d’una trajectòria acadèmica integrada. Tot això amb un cost temporal i econòmic inferior al que representa l’obtenció de tots dos màsters de manera individualitzada. D’aquesta manera, un estudiant del MUIA, en lloc de cursar els 120 ECTS del MUIA i els 60 ECTS del MUSPV, cursa únicament un total de 133 ECTS.
Com a objectiu complementari està la formació de futurs investigadors en les àrees ressenyades anteriorment, amb la finalitat que els egressats del Màster puguen continuar amb els estudis de Doctorat. En aquest sentit, el Màster està vinculat al Programa de Doctorat Recursos i Tecnologies Agrícoles.
- Quin perfil d’estudiant sol cursar aquest màster?
- Enginyer Agrònom
- Graduat en Enginyeria Agroalimentària i del Medi rural
- Enginyer Tècnic Agrícola
- Graduat en Ciències Biològiques
- Graduat en Ciències Ambientals
- Graduat en Biotecnologia
Encara que també és adequat a:
- Graduats en Enginyeria Forestal i del Medi natural
- Enginyer forestal
- Enginyer Tècnic Forestal
- Altres titulacions afins
El pla d’estudis té una orientació acadèmica abordant diferents problemes des d’una perspectiva multidisciplinària que inclou aspectes professionals com a investigadora
- Quins són els principals continguts del programa i quines àrees d’especialització ofereix?
El pla d’estudis té una orientació acadèmica abordant diferents problemes des d’una perspectiva multidisciplinària que inclou tant aspectes professionals (gestió de plagues i maneig agronòmic dels diferents tipus de cultius) com a investigadora (metodologies avançades en la protecció i producció vegetal).
Els coneixements i les competències que adquiriran els alumnes en acabar el màster són:
- Tecnologia de la Sanitat Vegetal
- Tecnologia de la Producció Vegetal
- Capacitat de planificar i elaborar projectes i estudis tècnics en els camps de la Sanitat i la Producció Vegetal
- Capacitat de desenvolupar estudis d’I+D+i en els camps de la Sanitat i la Producció Vegetal.
Existeix una alta demanda d’egressats amb aquesta formació: todos els egressats estan treballant als tres anys de finalitzar els seus estudis
- Existeix una alta demanda d’aquests estudis? Com ha evolucionat en els últims anys?
Actualment, existeix una alta demanda d’egressats amb aquesta formació a causa d’una major demanda de producció d’aliments, la necessitat d’enfrontar desafiaments fitosanitaris, l’impacte del canvi climàtic, i la cerca de pràctiques agrícoles sostenibles.
Això està impulsant el creixement de la demanda de programes acadèmics que integren la sanitat i la producció vegetal. A més, la constant evolució de les tecnologies agrícoles i la creixent importància de la biotecnologia en la millora de la productivitat i la protecció de cultius fan que aquesta àrea d’estudi continue sent altament rellevant i en expansió.
- Es disposa de dades sobre la inserció laboral dels egressats?
El Servei Integrat d’Ocupació de la UPV informa que todos els egressats d’aquest màster estan treballant als tres anys de finalitzar els seus estudis. Tots ells treballen en l’empresa privada, administració pública o per compte propi amb càrrecs de direcció, tècnics o similars.
- Els estudiants tenen la possibilitat de participar en projectes d’investigació dins de la universitat?
Durant el desenvolupament del TFM, l’alumne podrà participar en projectes d’investigació que tinguen relació amb el tema del seu treball final de màster.