Títol oficial

120 crèdits

MUMGV

Espanyol

Valencià

No

Presencial

UPV Campus de Vera (València)

Admissió

Contingut de la pàgina


Requisits d’accés

D’acord amb la normativa d’accés als ensenyaments oficials de Màster reflectida en l’Article 16 del Reial decret 861/2010, de 2 de juliol, pel qual es modifica el Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, per a accedir als ensenyaments oficials de Màster serà necessari estar en possessió d’un títol universitari oficial espanyol o un altre expedit per una institució d’educació superior pertanyent a un altre Estat integrant de l’Espai Europeu d’Educació Superior que faculte en el mateix per a l’accés a ensenyaments de Màster.

Així mateix, podran accedir els titulats conforme a sistemes educatius aliens a l’Espai Europeu d’Educació Superior sense necessitat de l’homologació dels seus títols, prèvia comprovació per la Universitat que aquells acrediten un nivell de formació equivalent als corresponents títols universitaris oficials espanyols i que faculten al país expedidor del títol per a l’accés a ensenyaments de postgrau. L’accés per aquesta via no implicarà, en cap cas, l’homologació del títol previ que estiga en possessió l’interessat, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar els ensenyaments de Màster.

Seran admissibles per a la realització del Màster en Millora Genètica Vegetal els alumnes que acrediten estar en possessió del títol de Grau en l’àmbit de l’Agroalimentació, producció vegetal i ciències de la vida, incloent entre altres el Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi rural, el Grau en Enginyeria Forestal i del Medi natural, el Grau en Biotecnologia, etc. uns altres expressament declarats com a equivalents. Així com les enginyeries i llicenciatures del llistat següent i els seus graus homòlegs:

  • Enginyer Agrònom
  • Enginyer forestal
  • Enginyer Tècnic Agrícola
  • Enginyer Tècnic en Explotacions Agropecuàries
  • Enginyer Tècnic en Hortofruticultura i Jardineria
  • Enginyer Tècnic en Indústries Agràries i Alimentàries
  • Enginyer Tècnic Forestal
  • Llicenciat en Biotecnologia
  • Llicenciat en Bioquímica
  • Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments
  • Llicenciat en Ciències Ambientals
  • Llicenciat en Ciències Biològiques
  • Llicenciat en Enologia

Pel que respecta a altres titulacions dels àmbits esmentats no incloses en la llista anterior, la Comissió Acadèmica del Màster decidirà sobre si escau o no l’acceptació dels sol·licitants per a cursar el Màster en Millora Genètica Vegetal.

Admissió per al cas d’estudiants discapacitats

Per a l’estudiantat amb necessitats educatives específiques derivades d’una discapacitat, s’establiran serveis de suport i assessorament adequats per a avaluar les necessitats d’adaptacions curriculars, itineraris o estudis alternatius, a través del suport de la Fundació CEDAT de la UPV.

La Fundació CEDAT de la UPV ofereix informació i assessorament als membres de la comunitat universitària amb discapacitat, així com acompanyament i suport a l’aula. A més, proporciona ajudes tècniques per a l’estudi a aquells membres de l’estudiantat que, a causa de les seues necessitats educatives especials, el requerisquen. També promou i gestiona accions de formació i ocupació per a aquest col·lectiu, tant dins com fora dels campus de la UPV, i ofereix diferents serveis des del seu Centre Especial d’Ocupació.

Així mateix, la fundació duu a terme projectes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i urbanístiques, plans integrals d’accessibilitat, auditories en matèria d’accessibilitat, revisió de projectes, assessorament i disseny de models ideals d’accessibilitat.

Pots trobar informació general sobre l’accés en el Servei d’Alumnat – Accés

Criteris d’admissió

El nombre màxim d’alumnes admissibles en el Màster en Millora Genètica Vegetal serà de 25. Amb anterioritat a l’inici del període de matrícula s’obrirà un període de pre-inscripció en el Màster.

En el cas que les sol·licituds de matrícula siguen superiors a aquesta xifra, s’elaborarà un llistat dels sol·licitants preinscrits ordenat per la nota mitjana dels estudis. S’admetrà als 25 alumnes amb millor nota mitjana i, en cas de conflicte, es considerarà un mèrit addicional haver fet treballs experimentals en el seu TFG o TFC relacionats amb la millora genètica vegetal.

La resta de sol·licitants entrarà a formar part d’una llista d’espera, a partir de la qual es cobriran les baixes entre els alumnes prèviament admesos.

Les decisions sobre l’admissió definitiva al màster les pren la Comissió Acadèmica del Màster a proposta del Cap d’Estudis del Màster. L’admissió es durà a terme per acord de la comissió acadèmica del Màster.

La composició de la comissió acadèmica seguirà la normativa UPV vigent. Actualment ha d’estar composta per:

  • El Director de l’ERT, que actuarà de president.
  • Subdirector o cap d’estudis, que actuarà de Secretari.
  • Director Académico del Títol.
  • Quatre professors que impartisquen docència en el títol, de diferents departaments amb docència en el mateix i que disposen de, almenys, dos trams docents valorats positivament.
  • Dos alumnes.
  • El cap dels serveis administratius.

Beques

Els ensenyaments conduents a l’obtenció d’un títol universitari oficial permeten l’accés a beques i ajudes. El Ministeri competent en matèria d’educació, la Generalitat Valenciana i la mateixa Universitat Politècnica de València convoquen diferents beques i ajudes.

Beques de caràcter general per a estudiants que cursen estudis postobligatoris amb validesa en tot el territori nacional. La beca consistirà en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), corresponents a assignatures matriculades per primera vegada. També podran obtenir altres quanties fixes i variables, si es compleix amb els requisits establits per a això.

Per a l’adjudicació de la beca és necessari acreditar residència administrativa en la Comunitat Valenciana i no superar els llindars de renda establits per la convocatòria, així com complir amb els requisits de caràcter general i acadèmics. La beca consisteix en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), d’assignatures matriculades en primera i segona matrícula.

La Universitat Politècnica de València ofereix diverses beques o ajudes com les ajudes d’acció social, les ajudes de menjador o les beques formatives de col·laboració. També existeixen ajudes a esportistes.

En aquest enllaç, es reuneixen tot tipus de convocatòries per a estudiants de grau, màster i doctorat: ajudes a la mobilitat, beques de col·laboració, d’investigació, de pràctiques, per a la realització de cursos…

Programa de beques Fulbright per a espanyols: Més informació ací

Procés de preinscripció

La preinscripció és el procediment que serveix per a ordenar totes les sol·licituds que rep cada màster universitari, en funció dels requisits d’accés que s’han establit i de la baremació dels mèrits que presenta cada aspirant. És un tràmit que, a la Universitat Politècnica de València, es realitza a través d’una aplicació en línia i amb un termini diferent (més ampli) per a l’alumnat de fora de la Unió Europea. Les persones interessades a sol·licitar plaça en aquest màster universitari trobaran a continuació les instruccions, pas a pas, per a realitzar la preinscripció: terminis, taxes, documents, normativa…

+ Info