Contingut de la pàgina
Requisits d’accés
Els requisits d’accés a màster universitari són els establits amb caràcter general en el Reial decret 822/2021, en la redacció donada en el seu article 18. Així mateix, també resulta d’aplicació els establits en la Normativa pròpia de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris a la Universitat Politècnica de València (UPV).
L’accés al Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica, a l’ésser una titulació habilitant, ha de complir, a més, el que s’estableix en la Ordre CIN/325/2009, per la qual s’estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per a l’exercici de la professió d’Enginyer Agrònom Aquesta memòria regula l’accés dels Programes Acadèmics amb Recorreguts Successius.
Contingents de reserva de places
La UPV reservarà, almenys, un 5 per cent de les places oferides en els títols universitaris oficials de màster universitari per a estudiants que tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, així com per a estudiants amb necessitats de suport educatiu permanents associades a circumstàncies personals de discapacitat, que en els seus estudis anteriors hagen precisat de recursos i suports per a la seua plena inclusió educativa.
En aquest últim cas correspondrà al Servei d’Atenció a l’Estudiant amb Discapacitat de la UPV (Fundació CEDAT) la valoració de cada cas per a l’emissió del pertinent informe sobre la procedència de formalitzar la preinscripció a un títol de màster de la UPV per aquest contingent de reserva de places. A aquest efecte, la persona interessada aportarà al citat Servei la informació i documentació acreditativa que li siga requerida per a la valoració de la seua sol·licitud.
Requisits generals d’admissió a Màster Universitari en la UPV
Els estudiants que reunisquen els requisits d’accés podran ser admesos a un màster conforme als requisits específics i criteris de valoració de mèrits que establisca cada màster universitari de conformitat amb l’apartat 5 de l’article 18 del citat Reial decret 822/2021. Els requisits i criteris de valoració propis d’aquest títol de màster universitari s’han definit, atenent el que es disposa en l’article 5.2 de la normativa pròpia de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris en la UPV per a garantir-la igualtat d’oportunitats d’accés a l’ensenyament per a estudiants que complisquen les condicions d’accés.
Són criteris transparents i objectius i permeten seleccionar, d’entre els estudiants que ho sol·liciten, als més qualificats sobre la base de l’expedient i els mèrits acreditats i en condicions de comparabilitat d’aquests expedients i mèrits. L’admissió en aquest màster no implicarà, en cap cas, cap modificació dels efectes acadèmics i, en el seu cas, professionals, que corresponguen al títol previ del qual estiga en possessió la persona interessada, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar ensenyaments de Màster.
Programa Acadèmic amb recorregut successiu grau i màster
El Reial decret 822/2021, del 28 de setembre, permet a les universitats la possibilitat d’oferir aquests programes acadèmics de recorregut successiu que vinculen un títol de grau i un títol de màster universitari orientat a l’especialització professional, i preveu també la regulació mitjançant una normativa pròpia d’un procediment per a l’accés als estudis de màster universitari d’aquests programes sense haver finalitzat el grau vinculat. El Consell de Govern de la UPV va aprovar en data 3 de febrer de 2022 la seua pròpia normativa de preinscripció i admissió als estudis de màsters universitaris, seguint les indicacions establides en el Reial decret 822/2021. La UPV ofereix el següent programa acadèmic de recorregut successiu per a l’exercici de la professió regulada d’Enginyer/a agrònom/a regulat en l’Ordre Ministerial CIN/325/2009 de 9 de febrer per la qual s’estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per a l’exercici de la professió d’Enginyer Agrònom.
Programa Acadèmic de Recorregut Successiu en Enginyeria Agronòmica (via grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi rural)
L’accés al Programa Acadèmic amb Recorregut Successiu (d’ara en avant PARS) en Enginyeria Agronòmica per als estudiants que accedeixen a la Universitat Politècnica de València es realitza a través d’una oferta de places específica en la preinscripció de cada curs (per a alumnes de batxillerat, formació professional i resta de contingents). Tal com indica el RD822/2021 en la seua disposició addicional novena, els alumnes que opten per matricular-se en el PARS, podran, al llarg de la realització dels seus estudis de Grau i Màster, abandonar-ho en qualsevol moment. Quant a l’admissió al Màster, es garantirà la prioritat en la matrícula dels estudiants que disposen del títol oficial de Grau, indistintament de si estan cursant, o no, el PARS.
Requisits específics d’admissió al Màster Universitari.
La Comissió Acadèmica del Títol, d’ara en avant CAT, és l’òrgan competent per a establir els criteris de valoració a aplicar per a fixar l’ordre de prelació en l’adjudicació de places, d’acord amb la normativa pròpia de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris en la UPV i seguint les directrius emanades del vicerectorat competent en matèria d’estudiantat.
La composició de la Comissió Acadèmica del Títol es regula en l’article 4.2 de la Normativa de Règim Acadèmic i Avaluació de l’Alumnat.
Graus de referència i graus afins:
El Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi rural per la UPV és el títol universitari oficial que s’ha usat com a referent per al disseny del pla d’estudis del Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica. Per consegüent, aquest es considera el Grau de referència i els seus graduats, d’acord amb els criteris de valoració de mèrits establits en el següent apartat, seran admesos, en el seu cas, sense complements formatius al citat Màster. Així mateix, d’acord amb els criteris de valoració de mèrits establits en el següent apartat, seran admesos, en el seu cas, sense complements formatius, els graduats en títols equivalents als indicats en els paràgrafs anteriors provinents de qualsevol universitat espanyola. En conseqüència, podrà accedir al màster qualsevol egressat d’un grau habilitant a la professió regulada d’Enginyer/a Tècnic Agrícola verificat segons l’ordre CIN/323/2009 de 9 de febrer, per la qual s’estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per a l’exercici de la professió d’Enginyer Tècnic Agrícola.
Podran accedir màster aquells sol·licitants de graus afins (eg. Grau en Enginyeria Forestal, Grau en enginyeria ambiental, etc..) que complisquen els requisits d’accés i que, després d’establir per l’ERT, els complements formatius a cursar per a adquirir les competències establides en l’ordre CIN/323/2009 no superen 24 ETCS. Per a la resta de sol·licitants que complisquen els requisits d’accés, l’ERT establirà els complements formatius fins a un màxim de 24 ECTS. Les persones titulades en Enginyeria Tècnica de l’anterior regulació hauran d’obtenir, prèviament, el Grau que corresponga. A més de l’anterior, es considerarà requisit preferent per a l’admissió l’acreditació del nivell B2 en alguna llengua estrangera i la nota d’accés a la universitat, en els termes que regule la UPV.
Complements formatius o admissió sense complements
D’acord amb el que es disposa en l’article 18.5 l’RD 822/2021 pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments universitaris i el procediment d’assegurament de la seua qualitat, així com en l’article 24 de la Normativa pròpia de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris en la UPV (en particular, la càrrega en crèdits ECTS dels complements formatius no podrà superar l’equivalent al 20 per cent de la càrrega creditícia del títol), per a l’admissió en aquest màster s’estableixen els següents complements formatius: Quan la titulació d’accés no siga l’establida com a grau de referència o equivalent, la CAT del màster realitzarà un estudi de les competències ja adquirides per l’estudiantat amb la seua titulació d’accés i en funció d’això proposarà a l’estudiantat cursar un màxim de 24 ECTS d’especialitat perquè mentre cursa el màster puga adquirir les competències establides abans que li siguen necessàries.
Aquests complements formatius són establits per la CAT per a cada estudiant segons el seu grau d’origen i no es consideraran prerequisit per a l’admissió i matrícula del màster, sinó que es podran cursar simultàniament. Els complements formatius estaran constituïts per assignatures pertanyents al grau de referència per a accedir al màster. Aquests complements formatius garantiran l’adquisició de les competències definides en l’ordre CIN/323/2009. L’estudiantat al qual li hagen sigut assignats complements formatius formalitzarà la matrícula en aquests complements en el mateix curs acadèmic en què accedeix al màster universitari. En cap cas es podrà obtenir el títol de màster sense haver superat prèviament els complements formatius.
Admissió per al cas d’estudiants discapacitats
Per a l’estudiantat amb necessitats educatives específiques derivades d’una discapacitat, s’establiran serveis de suport i assessorament adequats per a avaluar les necessitats d’adaptacions curriculars, itineraris o estudis alternatius, a través del suport de la Fundació CEDAT de la UPV.
La Fundació CEDAT de la UPV ofereix informació i assessorament als membres de la comunitat universitària amb discapacitat, així com acompanyament i suport a l’aula. A més, proporciona ajudes tècniques per a l’estudi a aquells membres de l’estudiantat que, a causa de les seues necessitats educatives especials, el requerisquen. També promou i gestiona accions de formació i ocupació per a aquest col·lectiu, tant dins com fora dels campus de la UPV, i ofereix diferents serveis des del seu Centre Especial d’Ocupació.
Així mateix, la fundació duu a terme projectes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i urbanístiques, plans integrals d’accessibilitat, auditories en matèria d’accessibilitat, revisió de projectes, assessorament i disseny de models ideals d’accessibilitat.
Pots trobar informació general sobre l’accés en el Servei d’Alumnat – Accés
Criteris d’admissió
Els criteris d’admissió per al màster asseguren un procés rigorós i selectiu per a garantir que els estudiants complisquen amb els estàndards acadèmics i professionals requerits. A continuació, es detallen els criteris:
A
Valoració de l’expedient acadèmic
S’avaluarà la nota mitjana de l’expedient acadèmic i els cursos de formació realitzats. Aquest criteri representa fins al 20% de la nota d’admissió.
B
Correspondència de les competències de la titulació d’accés amb les del Grau de Referència
Aquest criteri es té en compte només si el candidat no procedeix d’un grau de referència o afí; en cas contrari, no es considera en el barem.
C
Curriculum vitae
Es valora l’experiència professional rellevant al contingut del màster, representant fins al 20% de la nota d’admissió.
D
Altres mèrits
- Dossier-Portafolio del treball realitzat: Es valora l’adequació del dossier al perfil del màster i del candidat, amb un pes de fins al 20% de la nota.
- Resum del possible projecte a realitzar com TFM: Es considera l’alineació del projecte amb les línies d’investigació del màster, representant fins al 20% de la nota.
- Carta de motivació en suport vídeo: Permet conèixer els interessos i motivacions del candidat, amb una duració màxima de 3 minuts, aportant fins al 20% de la nota.
L’admissió es realitzarà en funció de l’ordre de prelació de les sol·licituds, cobrint les places oferides i completant vacants en cas de renúncies.
Beques
Els ensenyaments conduents a l’obtenció d’un títol universitari oficial permeten l’accés a beques i ajudes. El Ministeri competent en matèria d’educació, la Generalitat Valenciana i la mateixa Universitat Politècnica de València convoquen diferents beques i ajudes.

Beques de caràcter general per a estudiants que cursen estudis postobligatoris amb validesa en tot el territori nacional. La beca consistirà en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), corresponents a assignatures matriculades per primera vegada. També podran obtenir altres quanties fixes i variables, si es compleix amb els requisits establits per a això.

Per a l’adjudicació de la beca és necessari acreditar residència administrativa en la Comunitat Valenciana i no superar els llindars de renda establits per la convocatòria, així com complir amb els requisits de caràcter general i acadèmics. La beca consisteix en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), d’assignatures matriculades en primera i segona matrícula.
La Universitat Politècnica de València ofereix diverses beques o ajudes com les ajudes d’acció social, les ajudes de menjador o les beques formatives de col·laboració. També existeixen ajudes a esportistes.
En aquest enllaç, es reuneixen tot tipus de convocatòries per a estudiants de grau, màster i doctorat: ajudes a la mobilitat, beques de col·laboració, d’investigació, de pràctiques, per a la realització de cursos…
Procés de preinscripció
La preinscripció és el procediment que serveix per a ordenar totes les sol·licituds que rep cada màster universitari, en funció dels requisits d’accés que s’han establit i de la baremació dels mèrits que presenta cada aspirant. És un tràmit que, a la Universitat Politècnica de València, es realitza a través d’una aplicació en línia i amb un termini diferent (més ampli) per a l’alumnat de fora de la Unió Europea. Les persones interessades a sol·licitar plaça en aquest màster universitari trobaran a continuació les instruccions, pas a pas, per a realitzar la preinscripció: terminis, taxes, documents, normativa…
