Contingut de la pàgina
Requisits d’accés
Podran ser admesos com a alumnes del Màster aquells alumnes:
- Pertanyents a països de l’Espai Europeu d’Educació Superior i estiguen en possessió d’un títol Universitari expedit per una Institució Europea Superior que faculta al país expedidor del títol per a l’accés als ensenyaments de Màster.
- No pertanyents a l’Espai Europeu d’Educació Superior que estiguen en possessió d’un títol universitari de nivell de formació equivalent als corresponents títols universitaris espanyols i que faculta al país expedidor del títol per a l’accés als ensenyaments de postgrau.
Admissió per al cas d’estudiants discapacitats
Per a l’estudiantat amb necessitats educatives específiques derivades d’una discapacitat, s’establiran serveis de suport i assessorament adequats per a avaluar les necessitats d’adaptacions curriculars, itineraris o estudis alternatius, a través del suport de la Fundació CEDAT de la UPV.
La Fundació CEDAT de la UPV ofereix informació i assessorament als membres de la comunitat universitària amb discapacitat, així com acompanyament i suport a l’aula. A més, proporciona ajudes tècniques per a l’estudi a aquells membres de l’estudiantat que, a causa de les seues necessitats educatives especials, el requerisquen. També promou i gestiona accions de formació i ocupació per a aquest col·lectiu, tant dins com fora dels campus de la UPV, i ofereix diferents serveis des del seu Centre Especial d’Ocupació.
Així mateix, la fundació duu a terme projectes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i urbanístiques, plans integrals d’accessibilitat, auditories en matèria d’accessibilitat, revisió de projectes, assessorament i disseny de models ideals d’accessibilitat.
Pots trobar informació general sobre l’accés en el Servei d’Alumnat – Accés
Criteris d’admissió
Els mèrits aportats pels alumnes que hagen sol·licitat la seua admissió al Màster seran avaluats per la Comissió Acadèmica del Màster de forma ponderada d’acord amb els següents criteris:
A
Nota mitjana de l’expedient acadèmic
La nota mitjana obtinguda en l’expedient acadèmic dels estudis que donen accés al Màster tindrà un pes del 30% (w = 0.3).
B
Idoneïtat del perfil de formació
La idoneïtat del perfil de formació amb el programa formatiu del Màster tindrà un pes del 10% (w = 0.1).
C
Currículum professional
El currículum professional de l’alumne tindrà un pes del 20% (w = 0.2).
D
Formació complementària i altres mèrits
La formació complementària i altres mèrits d’interès per als estudis de Màster tindran un pes del 10% (w = 0.1).
E
Entrevista individual de selecció
L’entrevista individual de selecció tindrà un pes del 30% (w = 0.3).
Beques
Els ensenyaments conduents a l’obtenció d’un títol universitari oficial permeten l’accés a beques i ajudes. El Ministeri competent en matèria d’educació, la Generalitat Valenciana i la mateixa Universitat Politècnica de València convoquen diferents beques i ajudes.

Beques de caràcter general per a estudiants que cursen estudis postobligatoris amb validesa en tot el territori nacional. La beca consistirà en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), corresponents a assignatures matriculades per primera vegada. També podran obtenir altres quanties fixes i variables, si es compleix amb els requisits establits per a això.

Per a l’adjudicació de la beca és necessari acreditar residència administrativa en la Comunitat Valenciana i no superar els llindars de renda establits per la convocatòria, així com complir amb els requisits de caràcter general i acadèmics. La beca consisteix en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), d’assignatures matriculades en primera i segona matrícula.
La Universitat Politècnica de València ofereix diverses beques o ajudes com les ajudes d’acció social, les ajudes de menjador o les beques formatives de col·laboració. També existeixen ajudes a esportistes.
En aquest enllaç, es reuneixen tot tipus de convocatòries per a estudiants de grau, màster i doctorat: ajudes a la mobilitat, beques de col·laboració, d’investigació, de pràctiques, per a la realització de cursos…
Addicionalment, la fundació ValgrAI pot oferir ajudes a l’estudi a través d’empreses, en considerar el màster com un dels màsters relacionats amb Intel·ligència Artificial de la UPV.
Procés de preinscripció
La preinscripció és el procediment que serveix per a ordenar totes les sol·licituds que rep cada màster universitari, en funció dels requisits d’accés que s’han establit i de la baremació dels mèrits que presenta cada aspirant. És un tràmit que, a la Universitat Politècnica de València, es realitza a través d’una aplicació en línia i compta amb diferents terminis:- Fase 0: per a sol·licitants de fora de la Unió Europea. És una fase que s’obri abans per a facilitar la burocràcia dels estrangers.- Fases 1, 2 i 3: per a sol·licitants de qualsevol nacionalitat.
