Líders digitals universitaris

Estudiants de la Universitat Politècnica de València es consoliden com a grans líders en una iniciativa nacional promoguda per Telefónica.

Vicente Rivas, estudiant del Grau en Tecnologies Interactives al campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) i Marina Ortells, també estudiant de la UPV, han sigut reconeguts com els guanyadors de la primera edició de “Líders Digitals Universitaris”. Aquest programa busca identificar perfils d’alt potencial en l’àmbit digital entre l’alumnat de grau i màster de les universitats que formen part de la Xarxa de Càtedres Telefónica.

Vicente i Marina van participar a través de la Càtedra Telefónica Smart-IA de l’Institut Universitari Valencià d’Investigació en Intel·ligència Artificial (VRAIN) de la UPV que dirigeix Juan Miguel Alberola, professor del campus de Gandia, i s’han alçat amb el primer lloc d’entre els 78 aspirants seleccionats. Com a guanyadors, s’han emportat 5.000 euros.

Però no ha sigut l’única representació UPV en el podi, perquè l’equip format per Raúl Fortea i Carlota Montero es va classificar en tercera posició nacional, aconseguint un premi de 3.000 euros.

A la recerca del talent digital

Durant dos dies, els 78 seleccionats de les universitats que conformen la Xarxa de Càtedres de Telefónica van superar les diferents proves en format escape room que els han permés demostrar les seues habilitats en l’ús i desenvolupament de la tecnologia, la resolució de problemes, el treball en equip i l’autogestió dels seus recursos.

En aquesta edició, Telefónica ha atorgat 22.000 euros repartits en deu premis als millors equips de dos estudiants, a més del reconeixement als participants en aquest programa únic a Espanya per a seleccionar el millor talent universitari que ha de liderar la nova era digital.

Sobre la Càtedra Telefónica Smart-IA de VRAIN de la UPV

La Xarxa de Càtedres Telefónica va ser creada en 2001 com un instrument de col·laboració entre l’àmbit acadèmic i Telefónica per al desenvolupament d’activitats de formació, investigació i transferència de coneixement. El seu objectiu comú, l’anàlisi i identificació de les tendències sobre l’impacte de les TIC en la societat des d’una òptica multidisciplinària. En l’actualitat, la xarxa agrupa 22 càtedres i s’estén a 24 universitats espanyoles de referència.

Entre elles, la Càtedra Telefónica – Universitat Politècnica de València Smart-IA de VRAIN, que exemplifica aquesta col·laboració mitjançant diverses accions: cooperació en programes d’emprenedoria, execució de projectes final de grau, cursos especialitzats, organització d’esdeveniments com a tallers i publicacions electròniques o la difusió de continguts en xarxes socials i plataformes digitals. La finalitat, potenciar activitats d’interés que contribuïsquen a desenvolupar, difondre i aplicar noves tecnologies i l’estudi del seu impacte en diferents àrees de la societat de la informació.