- -
UPV
 
15/02/13
News
XVIII Jornada de Sociolingüística d'Alcoi 2013

Tindrà lloc el dissabte 23 de març al Campus d’Alcoi, tractarà el tema I nosaltres què fem pel valencià? El valencià en l’àmbit local.

L’objectiu de la XVIII Jornada és analitzar l’ús del valencià en l'àmbit local, a través de la participació d'experts, amb experiències municipals de les agències de promoció del valencià (AVIVA) i la tasca de les entitats locals (església, festa, cultura, comerç, associacions de veïns, societats musicals...).

En el programa s’inclou la conferència “Els drets lingüístics en l'àmbit local", del professor Jaume Vernet, catedràtic de Dret Constitucional de laUniversitat Rovira i Virgili; una taula redona sobre “La promoció lingüística des de l’administració local: el paper de les agències de promoció del valencià (AVIVA)”, amb tècnics de l’administració local –M. Àngels Sempere (Ajuntament de Santa Pola), Cèsar Mateu (Ajuntament d’Almassora), Vicent Santamaria (Ajuntament de Cocentaina), Empar Minguet (Ajuntament de Silla) i Immaculada Cerdà (Diputació de València)–, i una tertúlia sobre “La societat i el valencià”, conduïda pel periodista Juan Enrique Ruiz (Ràdio Alcoi SER), amb la participació d’experts que tractaran sobre l’ús del valencià en diversos àmbits: Francesc Aracil (Comissió de Cultura de la Diòcesi d’Oriola), sobre l’església;  Sergi Gómez (etnòleg) sobre la festa dels Moros i Cristians;  Josep F. Almeria (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana), sobre les societats musicals; Juan Antonio Caballero (Confederació d’Associacions de Veïns i Consumidors de la CV), sobre les associacions de veïns; Rosa Solbes (periodista), sobre els mitjans de comunicació; Pilar Llorens (llibretera), sobre el comerç, i Joanfran Rozalén (gestor teatral), sobre la cultura.

El termini per a incriure’s finalitza el 20 de març de 2013 (amb un preu de 20 euros, que inclou la matrícula, la documentació, el dinar i el cafè de la pausa,  l’entrada a l’espectacle Monòlegs de la valencianitat al Centre Cultural i el certificat d'assistència).


EMAS upv