- -
UPV
 
objetivos

OBJECTIUS

L’Horta de València és un entorn econòmic, social, paisatgístic i patrimonial de una importància incalculable no només per als agricultors que viuen d’ella sino per a tota la societat valenciana en general que disfruten d’aquests reserva cultural i natural. El Centre d'Estudis de l'Horta Nord és una associació cultural sense finalitat de lucre:

·         L'impuls i la difusió del coneixement de la comarca des de tots els punts de vista (històric, artístic, geogràfic, lingüístic, etnogràfic, arqueològic …)

·         La defensa del patrimoni natural, lingüístic, cultural, històric i artístic de l'Horta Nord

·         El foment de la consciència comarcal entre els habitants de la comarca.

La realització del III Congrés del Centre d’Estudis de L’Horta Nord és una col·laboració entre els grups d’investigació del departament d’Enginyeria Rural, Economia Agrària i Ecosistemes Agroforestals amb el Centre d’Estudis de L’Horta Nord.

S’han celebrat dos edicions anteriors (Meliana, 1997 i Vinalesa, 2003) en les que s’acabaren publicant 32 i 23 comunicacions, respectivament. En aquesta tercera edició, les expectatives són més altes ja que es celebrarà en la Universitat Politècnica de València en la repercussió que això té i el principal objectiu que busca el comité organitzador és que siga un punt de reunió entre les associacions culturals i socials que treballen en l’horta amb els grups d’investigació de les dos principals Universitats Públiques valencianes.

Com a una primera aproximació al que pot ser el contingut del Congrés, hem definit les següents àrees de contingut en les quals podrien emmarcar-se les comunicacions que es presenten. Aquestes àrees serien:

 

1. Història i arqueologia

2. Art i patrimoni

3. Cultura popular

4. L’espai agrari de l’Horta: Aigua, Paissatge i Territori.

5. La viabilitat econòmica de l’Horta


EMAS upv