- -
UPV
 

II Congrés Internacional sobre les Festes de Moros i Cristians

II Congrés Internacional sobre les Festes de Moros i Cristians

Una aproximació a l'estudi de les festes

El Segon Congrés Internacional sobre les Festes de Moros i Cristians, organitzat per la Unió Nacional d'Entitats Festeres (UNDEF), se celebrarà del 28 al 30 de juny, al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV). El principal objectiu d'aquesta trobada és l'estudi de les festes de Moros i Cristians en les seues múltiples dimensions, entenent-les com un fenomen social, cultural, artístic, turístic i econòmic. 

La segona edició d’aquest congrés arreplega el testimoni del VI Congrés Nacional i I Congrés Internacional sobre Festes de Moros i Cristians celebrat en 2016. La comissió encarregada de la gestió científica està coordinada pel professor de la UPV Daniel Catalá Pérez, per a qui “es tracta del segon Congrés Internacional sobre les Festes de Moros i Cristians, que és una de les festes populars més arrelades en la Comunitat Valenciana, però que és present, en les seues diferents modalitats, en els cinc continents”. 

Els orígens de les festes, la pólvora com a element clau en les representacions, la música festera, la religiositat, la dona en les festes… “a aquests temes poden afegir-se uns altres que preocupen un ampli nombre d'experts en diferents disciplines que apliquen la seua experiència a l'estudi de la festa, com per exemple, el difícil equilibri entre tradició i espectacle en l'evolució actual de moltes manifestacions festives, la necessària professionalització de la gestió de les entitats organitzadora, les festes com a factor de cohesió social o el seu caràcter lúdic i popular”.

Tota la informació científica del II Congrés Internacional sobre les Festes de Moros i Cristians, així com les instruccions per a les persones interessades a enviar les seues comunicacions, està disponible en aquest enllaç.

Data límit per a l'enviament de treballs, 31 de maig.

(12/04/2024)



EMAS upv