- -
UPV
 

L'activitat docent en un món digital

L'activitat docent en un món digital

El Campus de Gandia acull la segona edició de l’Escola d’Estiu Carme Miquel els dies 8 i 9 de juliol 

En el marc de les activitats de formació dirigides al professorat, la segona edició de l’Escola d’Estiu Carme Miquel reflexionarà sobre l'activitat docent en un món digital. Aquest esdeveniment, organitzat per la Direcció General d'Innovació Educativa i Ordenació de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i que acull el Campus de Gandia els dies 8 i 9 de juliol, cerca “repensar l'educació a fi de donar respostes als reptes de futur que ha d'afrontar el sistema educatiu”.
 
“Vivim en una societat marcadament digital. Si les tecnologies ja formaven part del nostre dia a dia, aquesta situació s'ha fet encara més evident amb la pandèmia de la COVID-19”, han apuntat des de la direcció de la trobada. “Quant al professorat, aquest ha de ser capaç d'usar aquestes eines per a enriquir les experiències d'aula, crear recursos educatius digitals, integrar-les en els processos d'ensenyament-aprenentatge o en els seus propis processos de formació permanent”. 

Estructura de les sessions: ponències, debats i tallers pràctics
 
L’Escola d’Estiu Carme Miquel s'ha estructurat en dues jornades amb sessions expositives, debats i tallers pràctics. La ponència marc del primer dia (8 de juliol) serà a càrrec del director del Center for Excellence in Learning and Teaching, de la National University of Ireland, Galway, Iain McLaren. Per altra banda, Carles Sierra, director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i professor adjunt de la Western Sydney University, pronunciarà la ponència marc de la segona jornada de la trobada (9 de juliol). Finalment, la ponència sobre “Teatre de l'oprimit, de Paulo Freire a Augusto Boal”, de Paula Sánchez de Teatre de Caixó, tancarà la segona edició de l’Escola d’Estiu Carme Miquel. 
 
Exposició “Repensar l’escola: les escoles d’estiu del País Valencià”
 
A més, amb motiu de la celebració de la segona edició de l’Escola d’Estiu Carme Miquel, també al Campus de Gandia pot visitar-se l'exposició “Repensar l’escola: les escoles d’estiu del País Valencià”. 
 
Aquesta mostra “acosta el visitant al fenomen educatiu, polític i cultural de les Escoles d'Estiu i els Moviments de Renovació Pedagògica (MRP) del País Valencià” i recull documents, publicacions, objectes, fotografies, vinyetes i un bon grapat de veus que han fet possible les diferents convocatòries de les escoles d'estiu.
 
L'exposició “Repensar l’escola: els escoles d’estiu del País Valencià” estarà oberta al públic fins al 19 de juliol, en el vestíbul de la Sala de Conferències 1 i 4 del Campus de Gandia.
 
(07/07/2021)



EMAS upv