- -
UPV
 

HackForGood València 2015

La UPV, seu local els dies 17 i 18 d'abril de la hackató per a desenvolupadors d'aplicacions que contribuïsquen a crear ciutats intel·ligents

[ 16/04/2015 ]
HackForGood València 2015

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de les escoles tècniques superiors d'Enginyeria Informàtica (ETSINF-UPV) i Enginyeria de Telecomunicació (ETSET-UPV), serà el divendres 17 i el dissabte 18 d'abril del 2015 una de les nou seus del HackForGood 2015, una hackató (terme que integra els conceptes de marató i hacker -pirata informàtic- al·ludint a una experiència col·lectiva que persegueix la meta comuna de desenvolupar aplicacions de forma col·laborativa en un lapse de temps curt) que reunirà a nivell nacional al voltant de 1.000 desenvolupadors d'aplicacions tecnològiques creades amb la finalitat de contribuir a resoldre reptes socials relacionats amb les ciutats intel·ligents i les societats intel·ligents (smart cities i smart societies).


La iniciativa -promoguda per Telefónica a través del seu programa d'innovació oberta Telefónica Open Future, l'ETS d'Enginyers de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de Madrid, la Fundació Hazloposible i l'empresa emergent (start up) MashmeTV, amb el suport de la xarxa de càtedres Telefònica- premiarà els equips que desenvolupen millors aplicacions tecnològiques que ajuden a aconseguir ciutats més eficaces i amb major benestar social per a la totalitat dels seus ciutadans.


Les aplicacions es podran desenvolupar de forma individual o en grup, i el jurat tindrà en compte la formació d'equips multidisciplinaris que incloguen tots els perfils necessaris per al desenvolupament de serveis i aplicacions: tècnics, dissenyadors, informàtics, sociòlegs, enginyers, psicòlegs, emprenedors socials i persones de l'àmbit social.


Possibilitat de plantejar nous reptes o d'unir-se als proposats per l'organització


A través de l'enllaç que figura a peu de pàgina, totes les persones i organitzacions interessades poden accedir als reptes ja proposats: app de millora de la mobilitat urbana de persones amb discapacitat visual, sistema per a optimar la gestió de recursos urbans, una casa que parla i que millora l'autonomia personal, compra una rajola solidària, xarxa social de persones que cuinen i ofereixen menjar casolà per a persones majors del seu entorn a preus reduïts, app de mostra dels recursos culturals que ofereix una ciutat i guia de forma personalitzada per al millor gaudi d'aquests, etc.


No obstant això, a més d'aquests reptes plantejats pels organitzadors, qualsevol persona pot proposar els seus propis, sempre que estiguen relacionats amb els temes proposats: cultura i turisme, comerç, mobilitat urbana, energia i emissions, economia col·laborativa, tecnologia, internet de les coses i M2M, entre altres.


Importants beques i premis econòmics


HackForGood inclou, a més, premis molt atractius, tant a nivell econòmic com d'oportunitats, que comencen pels 5.000 euros destinats a la millor proposta a nivell nacional, i nou premis de 2.000 euros, un per a cadascuna de les nou seus: Madrid, València, Sevilla, Màlaga, Múrcia, Las Palmas de Gran Canaria, Salamanca, Valladolid i Vigo.


Think Big (amb un finançament de 3.000 euros de Telefónica en joc, entre altres coses), Open Future (per a afavorir l'evolució del projecte cap a una aplicació industrial), Telefónica Educació Digital (beca remunerada de col·laboració durant un any en l'equip TED de Madrid) i UNIR (beca per a cursar el seu Màster en Seguretat Informàtica) són altres dels grans premis als quals les persones participants podrien accedir.


Inscripció gratuïta oberta


La inscripció, completament gratuïta, ja està oberta i pot realitzar-se a través de l'enllaç que figura en aquesta mateixa pàgina. El lloc de realització de la hackató serà l'ETSET, als edificis 4D i 4P del campus de Vera de la UPV.




Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Les millors trien la UPV Les millors trien la UPV
Carmen Serrano i Marina Simón inicien Enginyeria Aeroespacial després d'aconseguir un 14 perfecte de nota d'accés
Descobreixen una nova entitat biològica que habita en el cos humà Descobreixen una nova entitat biològica que habita en el cos humà
Un equip en el qual participa l'IBMCP descobreix en el microbioma humà un agent infecciós fins ara desconegut al qual han anomenat "obelisc"
Quant val tenir vistes a la mar o la proximitat a la platja? Quant val tenir vistes a la mar o la proximitat a la platja?
Investigadors de la UPV desenvolupen un nou mètode que permet obtenir la valoració econòmica d'intangibles del paisatge
Alumni UPV destacat/ada 2024 Alumni UPV destacat/ada 2024
La UPV concedeix la distinció a l'enginyera aeronàutica Aina Monfort (Airbus) i al graduat en Enginyeria Civil Gonzalo García (Therminer)
Captació de talent UPV Captació de talent UPV
Més de 2500 estudiants i 100 empreses nacionals i internacionals participen en la I Trobada Empreses-Estudiants UPV
Inaugurat el curs al campus d'Alcoi Inaugurat el curs al campus d'Alcoi
La lliçó magistral l'han impartida Fernando Buchón Moragues i Francisco García García



EMAS upv