- -
UPV
 

3Dbody_experience

L'IBV (IVACE-UPV) perfecciona les tecnologies d'escaneig i reconstrucció en 3D per a la creació d'avatars

[ 25/01/2019 ]

L'Institut de Biomecànica (IBV), centre concertat entre l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i la Universitat Politècnica de València (UPV), ha perfeccionat les tecnologies d'escaneig i reconstrucció en 3D que permeten crear avatars d'un mateix, en el marc del seu projecte 3Dbody_experience.

Perquè aquests avatars siguen útils per a la indústria i aquesta puga obtenir informació antropomètrica de les persones usuàries, han de ser avatars fiables i realistes. Amb aquesta finalitat, l'IBV ha treballat durant els últims mesos en la millora de l'experiència d'usuari -les aplicacions han de ser més robustes, versàtils i senzilles des del punt de vista dels usuaris, adaptant-se a les seues necessitats i a les del context d'ús- i la reducció de les fonts d'error en utilitzar tecnologies d'escaneig en 3D.

Així, el personal investigador ha analitzat els elements que condicionen la tecnologia de reconstrucció i ha realitzat adaptacions per a reduir la seua influència. Ara, pretén continuar la investigació en tots aquells avanços que permeten millorar tant el resultat com la usabilitat d'aquestes tecnologies.

Els mercats de comerç electrònic i de salut, els més beneficiats

Els sectors empresarials que es beneficiaran d'això són aquells més proclius a l'explotació comercial d'alternatives de negoci fonamentades en la personalització massiva basada en la morfologia, com ara els mercats de comerç electrònic i de salut (medicina estètica, benestar o fitnes).

Durant l'any 2018, l'IBV ha comptat per a aquest projecte amb la col·laboració d'algunes empreses establides a la Comunitat Valenciana, representatives d'aquests sectors i amb una ferma aposta actual per situar la clientela com a centre del procés. Clínica Noval, Bespoke Factory Group, Shapeme 3D, Information Storage i l'Institut Valencià de Recuperació Esportiva (IVRE) han sigut les més destacades.

Finançament del projecte

El projecte 3Dbody_experience (Referència IMDEA/2018/74) "Investigació d'avanços a implementar en la tecnologia de reconstrucció en 3D basats en dades per a millorar l'experiència d'usuari" ha sigut finançat per l'IVACE en el marc del programa d'ajudes dirigides a centres tecnològics de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de projectes d'I+D de caràcter no econòmic, realitzats en cooperació amb empreses, per a l'exercici 2018.


3Dbody_experience ha sigut cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en un percentatge del 50%, a través del Programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv