- -
UPV
 

Jornada Micronanofabs NTC UPV-PERTE XIP

María Marced, presidenta de TMSC Europe: "El futur del sector és brillant, per a 2030 s'espera duplicar el mercat"

[ 22/12/2023 ]

Experts nacionals i internacionals del màxim nivell de la indústria dels xips microelectrònics i fotònics s'han reunit a la Universitat Politècnica de València (UPV) per a debatre sobre el present i futur del sector durant la Jornada Micronanofabs NTC-PERTE XIP que ha tingut lloc a la Ciutat Politecnica de la Innovació de la UPV.

En ella, al costat de la presentació de les noves capacitats de Micronanofabs NTC-UPV realitzada pel seu director, Javier Martí, han tingut lloc dues taules redones i la xarrada de María Marced, presidenta a Europa de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), el major fabricant de xips del món.

Un any de contracció en un context extraordinàriament positiu

Malgrat reconèixer que enguany està sent “una mica difícil”, Marced va buidar qualsevol indici de dubte sobre el futur del sector: “El mercat s'ha contret a conseqüència del creixement exacerbat dels últims 3 anys. El COVID va fer que tothom treballara a casa, la qual cosa va disparar el consum de pc, tauletes, mòbils… Per això ara s'ha donat aquesta situació de contracció, però el futur del sector és brillant. De fet, s'espera que per a 2030 s'haja doblegat el mercat. Per què? Perquè tota la indústria està embarcada en la digitalització i els serviconductores són el seu carburant”.

Micronanofabs, serveis tant per a centres d'investigació com empreses

En aqueixa línia, Javier Martí va posar l'accent en la importància de Micronanofabs NTC UPV, una infraestructura científica tecnològica singular (ICTS) sorgida en 2014 i finançada pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que porta treballant en l'ecosistema dels xips fotònics “des de molt abans de ser reconegut com ICTS”.

“El que fem”, va concretar Martí, “és oferir serveis tant a universitats/centres d'investigació com, últimament cada vegada més, a empreses que ens sol·liciten la fabricació de xips. Hi ha una necessitat, perquè la fabricació d'aquesta mena de tecnologies és molt cara, i nosaltres som una infraestructura oberta que ofereix serveis i dinamitza l'ecosistema de xips fotònics per a fomentar el seu creixement, tant a nivell científic com a nivell industrial”.

Formar part de l'ecosistema mundial evitant dependre d'altres països

Per part seua, Jaime Martorell, comissionat especial del PERTE XIP, va destacar el creixement espanyol en el sector, així com les oportunitats que s'obrin fonamentalment en el camp de la fotònica i les tecnologies quàntiques.

“És una àrea que hem de fomentar i per a això està el PERTE XIP, per a ajudar a desenvolupar el nostre ecosistema i posar-nos al mateix nivell que mercats com els Estats Units i Àsia. Aquest és un mercat global i hem de reforçar les nostres capacitats de fabricació i, sobretot, de desenvolupament en unes certes tecnologies per a, encara que formem part d'aquest ecosistema mundial, no dependre d'altres països”, va concloure.

Més informació

Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv