- -
UPV
 
Descripció del títol

Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So e Imatge

En què consisteix aquesta carrera?

La carrera explica el funcionament dels sistemes utilitzats per a codificar, transmetre, rebre i processar informació en qualsevol format, siga àudio, vídeo o dades per diversos mitjans (Internet, comunicacions mòbils, etc.). A més, inclou l'estudi de sistemes i equips d'àudio i vídeo, així com el disseny de locals per a producció i gravació de material audiovisual.

El pla d'estudis té un enfocament pràctic que simula situacions de l'àmbit professional, analitza i valora l'impacte social i mediambiental de les solucions plantejades. Aquest títol es completa amb la formació en idiomes, economia, organització d'empreses i programació.

Aquest grau habilita per a l'exercici de la professió d'enginyeria tècnica de telecomunicació en les especialitats de So e Imatge o de Sistemes de Telecomunicació, cursant els itineraris optatius en el campus de Gandia

Què has de dominar abans?

És convenient arribar a aquests estudis amb una sòlida formació en matemàtiques, física, informàtica i tecnologia. No obstant això, en molts casos, l'èxit depèn de la bona disposició per al treball de l'alumne, de la seua responsabilitat i de la seua capacitat per a organitzar el temps d'estudi.


Què sabràs fer quan acabes la carrera?

En acabar el grau seràs capaç de posar en marxa sistemes i equips d'àudio i vídeo, i locals destinats a la producció i gravació de programes audiovisuals, incloent-hi l'aïllament i el condicionament acústic.

Podràs realitzar projectes de disseny, desplegament i explotació de xarxes, serveis i aplicacions de telecomunicació: sistemes de transmissió per cable o fibra òptica, sistemes de radiocomunicacions (radioenllaços i xarxes sense fil, comunicacions per satèl·lit, comunicacions mòbils, radiodifusió i TV), sistemes de radiodeterminació i radar.

I també podràs desenvolupar projectes d'instal·lacions d'energia solar i elèctrica de baixa tensió, dissenyar xarxes d'ordinadors i desenvolupar aplicacions informàtiques en l'àmbit de les telecomunicacions.


En què treballaràs?

Les eixides laborals de la qual són molt variades: des d'empreses de telecomunicacions, de telefonia mòbil, d'electrònica, de programació, de telemàtica, televisió per cable i digital, Internet, etc., fins a empreses del sector audiovisual, com ara estudis de ràdio i televisió, d'enregistrament, de doblatge, de condicionament acústic, consultories, etc.

El títol també habilita per a l'exercici lliure de la professió, per a ocupar places de tècnic en les administracions públiques (trànsit, correus, aeroports, etc.), i per a exercir la docència i la investigació.


Quin tipus de pràctiques pots fer?

L'Escola ha signat nombrosos acords de pràctiques (la major part remunerades) amb empreses del sector. Els acords internacionals permeten, a més, realitzar pràctiques a l'estranger. En general, les pràctiques brinden grans oportunitats: tenir experiència professional abans d'acabar la carrera, obtenir crèdits optatius (fins a un màxim de 18 ECTS) o dur a terme a la mateixa empresa el projecte de final de carrera.


On pots passar un semestre?

L'Escola fomenta la mobilitat dels estudiants. Per això té signats un gran nombre de convenis d'intercanvi amb universitats de tot Europa i també d'Argentina, Austràlia, el Brasil, el Canadà, la Xina, els Estats Units, el Japó, Mèxic, etc.

Quins màsters universitaris pots estudiar?

Amb aquest grau es podrà accedir al futur Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació, que permet l'exercici de la professió d'aquesta enginyeria.

A més, es pot accedir als següents màsters universitaris impartits per la UPV: Enginyeria Acústica; Postproducció Digital; Tecnologies, Sistemes i Xarxes de Comunicacions i Sistemes Electrònics.

I, com en la resta dels casos, es pot sol·licitar l'accés a qualsevol màster universitari de la UPV cursant les assignatures d'anivellació oportunes.




EMAS upv