- -
UPV
 

Robin Thompson

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de Valencia. Investit el 8 de novembre de 2002.


Paraules del Rector

És sabut, des de fa molt de temps, que esta Universitat té el privilegi de comptar amb un prestigiat Departament de Ciència Animal. Prestigiat per la Ciència que realitzen i el Magisteri que professen els seus professors i investigadors i, a més, compromés amb el món que el rodeja, ja siga la societat pròxima com la remota, ja siga per a assessorar un modest agricultor, com per a treballar en cèl·lules mare, ja siga des de la millora genètica del modest conill, a la producció d'espècies piscícoles (sirenes incloses).

He tingut l'honor i l'ocasió de seguir de prop algunes de les seues activitats de congressos, reunions, convenis, etc., i em consta del reconeixement universal a què abans al·ludia.

Per això a tal senyor tal honor. Per això resulta normal que un Departament com el de Ciència Animal proposa que li'ls concedisca el més alt honor a dos científics de la categoria dels Doctors D. Daniel Gianola i D. Robin Thompson.

Al Dr. Gianola, el vull dir que són moltes les coses que ens unixen a la Universitat Politècnica de València amb Uruguai, com el nostre Centre de Colònia de Sagrament. Uruguai és una gran nació amb una excepcional producció agropecuària. En relació amb la seua intervenció em permet indicar-li que, segurament, la demostració de la resurrecció de Jesucrist és un problema estadísticament complex, però del que no hi ha cap dubte és que Jesucrist va ser valencià. Això el vaig demostrar jo fa dos anys quan vaig ser el mantenidor de la Setmana Santa Marinera de València.

Al Dr. Robin el vull mostrar el nostre agraïment perquè gràcies al seu magisteri nostres professors, i la nostra Universitat, s'han anat millorant de manera continu. No m'estranya que compatibilitzara l'aritmètica amb el camp, ambdós conceptes són autèntics i nobles. No solen defraudar, ni encara que van per separat.

Moltes Gràcies


EMAS upv