- -
UPV
 

Miquel Batllori Munné

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit el 18 de maig de 2001


Paraules del Rector

En aquesta ciutat, entre aquestes nobles pedres que pressents tallades a colp de secrets i de passions humanes, un hom no pot sostraure's d'evocar els qui van ser-ne amos i habitants, la singular família dels Borja, italianitzats en Borgia.

Apassionants personatges, i apassionada saga, vides intenses que perviuen entre llums i ombres, i que encara susciten debat i controvèrsia sis segles després.

Apassionant, així mateix, la tasca la de l'historiador, llum que "ens ajuda a trobar les nostres arrels", "les nostres senyes d'identitat".

A vegades, com avui, aquest fanal és una poderosa torxa de llum diàfana i aclaridora. A vegades, com és el cas, es tracta d'un home savi i bo, el pare Miquel Batllori que ens honra acceptant ser el nostre nou doctor per causa d'honor. Que hi ha poc que meresca més honor que una tasca intensa, constant, rigorosa, profunda, amb vocació generosa d'aportació al coneixement i valor afegit al patrimoni cultural. Això és, en si mateix, tota una extraordinària lliçó.


EMAS upv