- -
UPV
 

Kisshomaru Ueshiba

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit el 6 de novembre de 1992


Paraules del Rector

Si el nostre objectiu fóra avui estretir les relacions entre el Japó i la Universitat Politècnica de València, no podríem haver elegit millor procediment que el de concedir el nomenament de doctor honoris causa a l'honorable doshu Kisshomaru Ueshiba.

Si el nostre interés fóra exalçar l'esport, l'acte d'avui estaria justificat. Però com molt bé s'encarreguen de recordar-nos-ho els mateixos aidokes, això no és només un esport, és una filosofia de vida. I com a vegades, per llicència en el llenguatge denominem filosofia a tot allò que no s'entén, hem d'aclarir que la lectura que fem quan sentim una filosofia de vida , referint-se al Japó, vol dir que la cultura oriental és diverses vegades mil·lenària i distant, impenetrable potser. Però els enigmes desapareixen si s'entenen els fets produïts, i els fets que avalen l'Orient són èpics. No són fets trivials, ni innocents. Són fets de cultura de déus.

València ratifica avui, amb aquest homenatge, el que ha sabut des de sempre. No endebades, quan a València es mira el mar Mediterrani es mira també a l'Orient des d'on ens arriba el sol.


EMAS upv