- -
UPV
 

Hanif M.Chaudhry

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit el 22 de juny de 1999


Biografia

El Prof. Hanif Chaudhry (Pakistan) és considerat un dels més destacats experts del món en el camp de l'enginyeria hidràulica. Ha desenvolupat pràcticament tota la seua carrera acadèmica entre el Canadà i els EUA. En l'actualitat és catedràtic d'Enginyeria Hidràulica a la Universitat de Carolina del Sud (Columbia).

Està especialitzat en recursos de l'aigua. La seua contribució al millor moviment de l'aigua, tant en règim de làmina lliure com en conductes a pressió ha sigut, sens dubte, la que ha tingut més repercussió i influència dins del context internacional els últims trenta anys.

Ha sigut professor associat per la Universitat de Washington, Pullman , i des de 1997 és professor i director del Departament d'Enginyeria Civil i Ambiental de la Universitat de Carolina del Sud.

Chaudhry ha dirigit nombrosos projectes internacionals de desenvolupament per a l'Institut de les Aplicacions Informàtiques en la Ciència i l'Enginyeria de NASA, per al Cos d'Enginyers de l'Institut Costa-riqueny d'Electricitat, per a l'Institut Equatorià d'Electrificació, de l'Equador.

Ha treballat com a investigador principal en nombrosos estudis supervisats i finançats pel National Science Foundation, una agència de protecció del medi ambient, un cos d'enginyers, i altres agències.

Hanif Chaudhry és membre de la Societat Americana d'Enginyers Civils, de la Societat Americana d'Enginyers Industrials i de la Associació Internacional per a la Investigació Hidràulica. Ha sigut editor associat del Journal of Fluids Engineering de la Societat Americana d'Enginyers Industrials i des del 1985 és editor associat del Journal of Hydraulic Engineering . De 1986 a 1987 va ser resident del Comité d'Hidràulica de l'Associació Americana d'Enginyers Civils.

Hanif Chaudhry ha rebut medalles d'or, de plata i The Leon Luck Award for 1986. I és membre honorífic del Department of Civil Engineering. Se li va concedir el 1989 l'AT\&T per a l'Excel·lència en la Instrucció dels Estudiants d'Enginyeria, premi atorgat per la Societat Americana per a l'Educació de l'Enginyeria.

Chaudhry és autor i coautor de nombrosos llibres, publicacions i articles sobre enginyeria hidràulica.

Informació
http://www.ce.sc.edu/faculty/Chaudhry


EMAS upv