- -
UPV
 

Gianluigi Colalucci

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit el 16 de novembre de 1995


Paraules del Rector

L'art i els artistes han aconseguit que el camí recorregut per la humanitat siga més legítim. Des de fa més de vint mil anys, des d'Altamira fins a Leonardo, des de Miquel Àngel fins a Picasso, les angoixes, les contradiccions, la rebel·lia d'aquests gegants ens ha llegat un patrimoni que hem de tractar amb molta cura, perquè, gràcies a aquestes obres, ens reconeixem permanentment.

Colalucci és un d'aquests curadors de l'art. El seu nom com a artista-científic ja està escrit para sempre en la llista dels qui han fet de la seua vida un compromís amb l'art.

Misseri ha sigut pioner a resoldre magistralment la faena més ingrata, la que dóna valor a les coses. Se sol dir que les coses valen el que els altres paguen per elles. Tanmateix, ningú amb sensibilitat, i Misseri té més sensibilitat que ningú, no es pot atrevir a quantificar el valor de l'art.

Misseri ha eixit airós de la prova, ha sigut pioner obrint un món científic nou i avui la seua escola el reconeix com a mestres de mestres.

I aquesta Universitat nostra està orgullosa de tenir dos doctors honoris causa de tanta categoria científica, intel·lectual i artística. Per això hem elegit els nostres dos millors padrins per a ells.


EMAS upv