- -
UPV
 

Francisco Fernández Ordoñez

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit el 30 de novembre de 1992


Biografia

Va nàixer el 22 de juny de 1930 a Madrid. Llicenciat en Dret per la Universitat de Madrid, amb premi extraordinari de llicenciatura. Diplomat per l'International Tax Program en la Universitat de Harvard (EUA).

Va ingressar en la carrera fiscal, amb el número u de la seua promoció en 1954, i el van destinar a l'Audiència de Huelva fins al 1959, any en què va ingressar per oposició en el Cos d'Inspectors Tècnics Fiscals de l'Estat (avui Cos d'Inspectors Financers i Tributaris de l'Estat).

Secretari general tècnic del Ministeri d'Hisenda, de 1969 a 1973; subsecretari d'Economia Financera (1973-1974) i president de l'Institut Nacional d'Indústria del febrer de 1974 al setembre del mateix any, any en què va dimitir per raons polítiques, ingressà en l'oposició democràtica i va fundar la Federació de Partits Socialdemòcrates, de la qual va ser elegit president.

Ha sigut subdirector de l'Institut d'Estudis Fiscals, director de la revista Economía financiera española , i cap d'estudis del Centre d'Estudis Tributaris. President durant quatre anys de la delegació espanyola que va discutir en l'OCDE l'examen anual de l'economia espanyola (1969-1973). Representant d'Espanya al GATT, el Fons Monetari Internacional, la CEE i nombroses comissions internacionals. Membre de la Comissió Internacional dels Vint per a la reforma del sistema monetari internacional.

Va ser membre de la Comissió dels Nou, representativa de l'oposició democràtica que va negociar el procés constituent amb el president Suárez. Ministre d'Hisenda, de 1977 a 1979 i ministre de Justícia (1980-1981).

Al desembre de 1982 va ser nomenat president del Consell d'Administració del Banc Exterior d'Espanya, càrrec que va ocupar fins al nomenament com a ministre d'Assumptes Exteriors, el 4 de juliol de 1985.

Ha sigut fundador del partit Acció Democràtica, d'ideologia socialdemòcrata, amb el qual va concórrer en les eleccions de 1982 integrat en les llistes del PSOE.

Diputat per Madrid en la primera i tercera legislatura i per Saragossa en la segona i quarta.

Té diversos llibres publicats, La España necesaria (1980) i Palabras en libertad (1982). Cessa com a ministre d'Assumptes Exteriors el 23 de juny de 1992. Va morir a Madrid el 7 d'agost de 1992.

Estava casat amb la senyora María Paz García Mayo.


EMAS upv