- -
UPV
 

CEABOT 2017

GROMEP, l'equip del campus de l'Alcoi de la UPV, guanyador absolut del Concurs Nacional de Robots Humanoides

[ 08/09/2017 ]

L'equip del Grup de Robòtica i Mecatrònica (GROMEP) del campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha proclamat aquest migdia vencedor de CEABOT 2017, el Concurs Nacional de Robots Humanoides celebrat a Gijón en el marc de les XXXVIII Jornades d'Automàtica.

Aquesta edició, els equips participants havien de completar un total de cinc proves amb els seus robots: una carrera d'anada i tornada salvant obstacles; combats de sumo; una carrera pujant i baixant una xicoteta escala amb esglaons de tres centímetres d'altura; una prova de visió en la qual els robots decodificaven codis QR per a identificar el major nombre d'obstacles possibles; i una última prova lliure, inclosa per primera vegada enguany en la competició, en la qual cada equip mostrava les principals destreses dels seus humanoides.


Cinquena victòria en les sis últimes edicions


L'equip de la UPV s'ha imposat en tres de les cinc proves -sumo, visió i escala-, i ha finalitzat en segon lloc en dos: obstacles i lliure. En aquesta última, els robots del GROMEP han mostrat la seua habilitat per a seguir una trajectòria entre dues línies.


Així, amb tres primers llocs i dos segons, GROMEP-UPV s'ha imposat amb claredat en una competició que domina amb autoritat. No en va, es tracta de la seua cinquena victòria en les últimes sis edicions.


Components de l'equip


L'equip de la UPV ho han conformat enguany Iván Ortiz Trujillo, estudiant de 4t curs del Grau d'Enginyeria Mecànica; Jordi Armengol Miralles, alumne de 3r curs del Grau d'Enginyeria Elèctrica; i Sergio Tortosa Benedito, que es troba actualment realitzant el 4t curs del Grau d'Enginyeria Informàtica.


En la preparació de les proves també han participat Thelma Rosario Domingo Martínez, alumna mexicana present en la UPV durant aquest curs amb una beca Promoe en la titulació d'Informàtica; Marc Higeo Puig, alumne de 4t d'Enginyeria Mecànica; i Adrián Benavent Pla, alumne de 4t d'Enginyeria Elèctrica.


Tots ells han sigut coordinats pels professors Jaime Masià (Departament d'Enginyeria Mecànica i de Materials) i Juan Ramón Rufino (Departament d'Enginyeria Electrònica). En paraules de Masià, "aquest nou èxit suposa un reconeixement al treball que duem a terme des de les nostres aules. A més, per als alumnes es tracta d'una experiència molt positiva, ja que poden plasmar fora d'elles tots els coneixements que van adquirint".


Notícies destacades


PLD llançarà Arion 1 en 2019 PLD llançarà Arion 1 en 2019
Raúl Torres, ex estudiant UPV, prepara la revolució comercial de la indústria aeroespacial europea
Pulgarcito Pulgarcito
Personal investigador de la UPV crea el primer ninot de la història fet amb palla d'arròs
Vista cansada Vista cansada
La UPV participa en el disseny d'un nou tipus d'implant intracorneal per a corregir la presbícia
Premi Forest R. McFarland Premi Forest R. McFarland
Antonio García, investigador de l'Institut CMT-Motors Tèrmics de la UPV, guardonat per la Societat d'Enginyers d'Automoció
Neuromàrqueting Neuromàrqueting
Un equip d'investigadors de la UPV treballa en la creació de nous productes emocionals
Pablo Marín Pablo Marín
Un estudiant de doctorat UPV, triplement guardonat pel seu TFM: Beca UEECA, Premi 2K17 y Premi FEDNA
Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300EMAS upv