- -
UPV
 

Tuttempo

Un equip multidisciplinari UPV guanya el premi d'innovació Akademia 2015-2016 amb una app per a assajar amb diversos instruments alhora

[ 05/07/2016 ]
Tuttempo

Un equip multidisciplinari de la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha proclamat vencedor de la final del certamen nacional d'innovació Akademia 2015-2016, imposant-se als nou projectes participants restants, pertanyents a diverses universitats espanyoles.


Tuttempo, la proposta guanyadora, és un programari que permet, sense que calga desplaçar-se, assajar amb un instrument o amb diversos instruments alhora, i possibilita també a l'usuari controlar tant el tempo com el ritme de la melodia.


El músic ja no necessita adaptar-se a un enregistrament, aquest s'adapta a l'intèrpret


L'aplicació, plantejada com una solució per a l'aprenentatge i la millora dels músics professionals, ofereix acompanyament musical a persones que treballen amb el seu instrument i, a partir d'una partitura concreta, simula el comportament d'una orquestra, un pianista acompanyant o un grup de cambra.


Tuttempo es basa en un sistema evolutiu que s'adapta al tempo de l'intèrpret a cada moment i li permet donar curs a tota la seua expressivitat musical sense perdre el compàs amb l'acompanyament.


Així, l'element diferenciador d'aquesta app és que el músic ja no ha d'adaptar-se a un enregistrament, sinó que aquest so digital serà el que adapte el seu ritme al de la persona que assaja en cada cas.


Ideada per Laura Calabuig, estudiant de l'ETSET-UPV


El projecte, que ha sigut guardonat amb 3.000 euros, sorgeix d'una idea de Laura Calabuig, graduada superior en música i estudiant del Grau en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, impartit a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació (ETSET-UPV).


Junt amb ella, han participat en el desenvolupament del projecte María Nortes (estudiant del Màster en Enginyeria Industrial de la UPV), Vicente Francisco Jorge (estudiant d'Enginyeria d'Organització Industrial a la UPV), José Miguel Fernández (Llicenciat en Economia per la Universitat d'Alcalá), Juan Besari (graduat en Enginyeria Aeroespacial per la UPV i diplomat en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes per la UPV) i Ramona Rodríguez López (estudiant del Màster en Producció Artística de la UPV i investigadora al Departament d'Escultura de la Facultat de Belles Arts de la UPV).


El projecte guanyador formarà part d'un programa d'incubació i tindrà el suport d'Akademia per a la posada en marxa.


30 alumnes de la UPV participen anualment en Akademia Project


Creat l'any 2006 per la Fundación de la Innovación Bankinter, Akademia Project ofereix un programa de formació per a conèixer, de primera mà, tendències futures clau en innovació i generació de valor, traslladant tot el coneixement generat en el Future Trends Forum, el primer think tank de ciència i tecnologia d'Espanya, a través de sessions magistrals i pràctiques dirigides a impulsar el coneixement en innovació i l'esperit emprenedor.


Akademia Project és un programa oferit a alumnes de la UPV des de fa vuit anys en col·laboració amb la Fundación de la Innovación Bankinter. Anualment hi participen al voltant de 30 alumnes de la UPV, junt amb 2 de Bankinter.


Més informació

Notícies destacades


Nova delegada d'alumnat de la UPV Nova delegada d'alumnat de la UPV
Lea Olcina Botella estudia el Grau en Tecnologia Digital i Multimèdia en l'ETS d'Enginyeria de Telecomunicació
Projecte CUCO Projecte CUCO
El CVBLaB participa en un consorci que investiga l'ús de la computació quàntica i la seua aplicació a indústries estratègiques
La UPV llança K, el seu nou canal audiovisual La UPV llança K, el seu nou canal audiovisual
L'ACOM-UPV col·loca cinc pantalles grans al campus de Vera perquè centres, instituts, serveis i alumnat puguen emetre els seus vídeos, animacions, promocions i notícies
Rànquing GreenMetric Rànquing GreenMetric
La UPV se situa entre les 200 universitats del món més compromeses amb el medi ambient
Premi COSO Premi COSO
Carlos Antolín, estudiant de Comunicació Audiovisual en la EPSG: "Aquest premi és un reconeixement a l'esforç realitzat els tres últims anys"
Avelino Corma, investigador distingit Avelino Corma, investigador distingit
Ha guanyat el concurs del Programa propi d'incentivació de la I+D+i llançat pel Vicerectorat d'Investigació per a atraure personal investigador excel·lent a la UPV

EMAS upv