- -
UPV
 

Biòpsia virtual

El MIT selecciona Ángel Alberich, enginyer de Telecomunicacions i màster en Enginyeria Biomèdica per la UPV, com un dels joves innovadors a tenir en compte

[ 20/11/2015 ]
Biòpsia virtual

Ángel Alberich, enginyer de Telecomunicacions i màster en Enginyeria Biomèdica per la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut seleccionat per l'edició de la MIT Techonology Review en espanyol com un dels joves innovadors del país menors de 35 anys que cal tenir en compte per al futur.


Director cientificotècnic del Grup d'Investigació Biomèdica en Imatge de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, Alberich va fundar el 2014 QUIBIM, una empresa dedicada a la biòpsia virtual que ofereix serveis de diagnòstic objectiu a partir de biomarcadors que poden ser reflectits en una imatge mèdica. D'aquesta, a través d'una sèrie d'algorismes, s'extrau la informació continguda.


La seua meta, "objectivar tot el que ocorre a l'interior del cos humà"


La meta d'Alberich és "objectivar tot el que ocorre a l'interior del cos humà", per a la qual cosa desenvolupa marcadors que puguen mesurar-se, de manera precisa, a partir d'alguna de les tècniques d'imatge mèdica (rajos X, RMN, TAC o PET).


Per ampliar les seues possibilitats, la plataforma disposa també "de plug-in (connectors) que incorporen algorismes desenvolupats per altres laboratoris", afig l'enginyer. Així, afirma poder portar a la pràctica clínica tots els avanços que s'estan realitzant en els camps de recerca científica més capdavanters.


Substitució de biòpsies hepàtiques invasives per virtuals


El seu treball més recent ha permès desenvolupar un algorisme capaç de mesurar en ressonàncies magnètiques de fetge el percentatge de greix i el nivell de ferro en cada punt, i que ofereix resultats amb una elevada correlació amb els obtinguts mitjançant biòpsies.


"Això permetrà substituir les biòpsies hepàtiques invasives per altres de virtuals, per exemple, en pacients amb hepatitis", afirma l'enginyer de Telecomunicacions i màster en Enginyeria Biomèdica de la UPV.


Ja té clients en hospitals d'Espanya, Portugal i els Estats Units


Fundada el 2014, QUIBIM compta amb clients a Espanya, Portugal i els Estats Units, que utilitzen els seus serveis per a validar resultats de recerca i assajos clínics, entre els quals es troben centres de recerca com la Fundació Jiménez Díaz i l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona (Espanya), a més d'empreses farmacèutiques.


En l'actualitat, QUIBIM es troba implementant "una solució específica per a l'Hospital Vall d'Hebron, centre de referència en esclerosi múltiple", afig Alberich, "i en tràmits per a obtenir la marca CE que permeta l'ús dels nostres algorismes per al diagnòstic en la pràctica clínica de qualsevol hospital".


Més informació
    Notícia UPV TV

Notícies destacades


Fellowship Award Fellowship Award
El professor de la UPV Luis Manuel Sánchez rep un premi de la Societat Europea per a la Formació en Enginyeria SEFI
Casa dels Caramels Casa dels Caramels
La Universitat Politècnica de València adquireix l'edifici per a la seua extensió universitària en el centre històric de València
Naix l'Observatori d'IA i Diversitat Naix l'Observatori d'IA i Diversitat
Ineco i la UPV promouen el desenvolupament i ús responsable de la intel·ligència artificial per a fomentar un enfocament humà i ètic en la seua implementació
Detenció precoç del melanoma Detenció precoç del melanoma
L'I3M obté les primeres imatges en 3D d'un melanoma en ratolins amb un microscopi fotoacústic de baix cost
ARWU 2024 ARWU 2024
El rànquing de Xangai reconeix un any més la UPV com a millor politècnica d'Espanya
ERC Advanced Grant ERC Advanced Grant
El Consell Europeu d'Investigació finança un projecte de l'ITQ, liderat per Hermenegildo García, per avançar en la descarbonització



EMAS upv