- -
UPV
 

Càtedra UNESCO

Càtedra UNESCO

Camilla Mileto i Fernando Vegas, professors de l'ETS d'Arquitectura de la UPV, han sigut elegits socis de la Càtedra UNESCO d'Arquitectura de Terra.Els professors de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València Camilla Mileto i Fernando Vegas, investigadors de l'Institut de Restauració del Patrimoni de la UPV, han sigut seleccionats com a socis espanyols de la Càtedra UNESCO d'Arquitectura de Terra /UNITWIN durant el període 2012-2016.


Tots dos són reconeguts especialistes en l'estudi de les tècniques constructives i de restauració de l'arquitectura de terra, i han obtingut diversos premis per algunes de les seues intervencions, com la rehabilitació d'un conjunt d'habitatges vernacles al Racó d'Ademús (València), amb la qual van obtenir dos Primers Premis Europa Nostra (el 2003 i el 2011) i una Medalla Europa Nostra (el 2008), i el Primer Premi Internacional Domus Restauro e Conservazione 2012, per la restauració de la Torre Bofilla, a Bétera (València).


"L'arquitectura de terra i la de tàpia constitueixen un patrimoni arquitectònic de primer ordre a la península Ibèrica, documentades des de l'època romana", explica l'arquitecte Fernando Vegas. I a la Comunitat Valenciana, "l'arquitectura de terra està present en masies i cases populars, en torres i fortaleses, erigides entre els segles XII i XIII majoritàriament, que són els edificis en peus més antics de la Comunitat Valenciana", afig aquest arquitecte i professor de la UPV.


La Càtedra UNESCO té per missió estar al servei del desenvolupament humà. És una xarxa de cooperació que integra activitats de docència, investigació i formació; dóna suport a iniciatives i dinàmiques locals, i promou sinergies en l'àmbit internacional. D'aquesta manera, la Càtedra afavoreix i estimula el diàleg entre els països i els continents per a facilitar l'intercanvi i la transferència del saber i del saber fer.


La Càtedra basa el seu treball en la relació entre l'educació superior, la formació professional, la investigació fonamental i aplicada, la informació, la documentació i l'intercanvi en el camp de l'arquitectura de terra. Tracta tres temes principals: el medi ambient, els assentaments humans i l'hàbitat; la terra com a material i els materials ecològics, i el medi ambient i el patrimoni.


La Càtedra UNESCO d'Arquitectura de Terra s'estructura també en una xarxa internacional UNITWIN, on els col·laboradors acadèmics, científics i professionals contribueixen a la difusió i la promoció d'una ètica compartida pel que fa a la formació de professionals qualificats.


Actualment, la Càtedra compta amb 13 socis a Àfrica, 13 a Amèrica Llatina, 7 a Àsia i 4 a Europa. Els 4 socis europeus són: Espanya, Itàlia, França i Portugal.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
A la caça de talent UPV A la caça de talent UPV
Iñaki Berenguer inaugura en StartUPV la quarta seu de Coverwallet, el projecte amb el qual ha reinventat el sector de les assegurances per a pimes
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món

EMAS upv