- -
UPV
 

Càtedra UNESCO

Càtedra UNESCO

Camilla Mileto i Fernando Vegas, professors de l'ETS d'Arquitectura de la UPV, han sigut elegits socis de la Càtedra UNESCO d'Arquitectura de Terra.Els professors de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València Camilla Mileto i Fernando Vegas, investigadors de l'Institut de Restauració del Patrimoni de la UPV, han sigut seleccionats com a socis espanyols de la Càtedra UNESCO d'Arquitectura de Terra /UNITWIN durant el període 2012-2016.


Tots dos són reconeguts especialistes en l'estudi de les tècniques constructives i de restauració de l'arquitectura de terra, i han obtingut diversos premis per algunes de les seues intervencions, com la rehabilitació d'un conjunt d'habitatges vernacles al Racó d'Ademús (València), amb la qual van obtenir dos Primers Premis Europa Nostra (el 2003 i el 2011) i una Medalla Europa Nostra (el 2008), i el Primer Premi Internacional Domus Restauro e Conservazione 2012, per la restauració de la Torre Bofilla, a Bétera (València).


"L'arquitectura de terra i la de tàpia constitueixen un patrimoni arquitectònic de primer ordre a la península Ibèrica, documentades des de l'època romana", explica l'arquitecte Fernando Vegas. I a la Comunitat Valenciana, "l'arquitectura de terra està present en masies i cases populars, en torres i fortaleses, erigides entre els segles XII i XIII majoritàriament, que són els edificis en peus més antics de la Comunitat Valenciana", afig aquest arquitecte i professor de la UPV.


La Càtedra UNESCO té per missió estar al servei del desenvolupament humà. És una xarxa de cooperació que integra activitats de docència, investigació i formació; dóna suport a iniciatives i dinàmiques locals, i promou sinergies en l'àmbit internacional. D'aquesta manera, la Càtedra afavoreix i estimula el diàleg entre els països i els continents per a facilitar l'intercanvi i la transferència del saber i del saber fer.


La Càtedra basa el seu treball en la relació entre l'educació superior, la formació professional, la investigació fonamental i aplicada, la informació, la documentació i l'intercanvi en el camp de l'arquitectura de terra. Tracta tres temes principals: el medi ambient, els assentaments humans i l'hàbitat; la terra com a material i els materials ecològics, i el medi ambient i el patrimoni.


La Càtedra UNESCO d'Arquitectura de Terra s'estructura també en una xarxa internacional UNITWIN, on els col·laboradors acadèmics, científics i professionals contribueixen a la difusió i la promoció d'una ètica compartida pel que fa a la formació de professionals qualificats.


Actualment, la Càtedra compta amb 13 socis a Àfrica, 13 a Amèrica Llatina, 7 a Àsia i 4 a Europa. Els 4 socis europeus són: Espanya, Itàlia, França i Portugal.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals
Ja és 12è a nivell mundial Ja és 12è a nivell mundial
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens meteòric: tercer millor equip europeu i únic espanyol de combustió dins dels 200 millors internacionals
En Parc Sagunt En Parc Sagunt
Zeleros i la UPV construiran una pista per a provar els prototips d'Hyperloop en condicions reals de pressió

EMAS upv