- -
UPV
 

Càtedra UNESCO

Càtedra UNESCO

Camilla Mileto i Fernando Vegas, professors de l'ETS d'Arquitectura de la UPV, han sigut elegits socis de la Càtedra UNESCO d'Arquitectura de Terra.Els professors de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València Camilla Mileto i Fernando Vegas, investigadors de l'Institut de Restauració del Patrimoni de la UPV, han sigut seleccionats com a socis espanyols de la Càtedra UNESCO d'Arquitectura de Terra /UNITWIN durant el període 2012-2016.


Tots dos són reconeguts especialistes en l'estudi de les tècniques constructives i de restauració de l'arquitectura de terra, i han obtingut diversos premis per algunes de les seues intervencions, com la rehabilitació d'un conjunt d'habitatges vernacles al Racó d'Ademús (València), amb la qual van obtenir dos Primers Premis Europa Nostra (el 2003 i el 2011) i una Medalla Europa Nostra (el 2008), i el Primer Premi Internacional Domus Restauro e Conservazione 2012, per la restauració de la Torre Bofilla, a Bétera (València).


"L'arquitectura de terra i la de tàpia constitueixen un patrimoni arquitectònic de primer ordre a la península Ibèrica, documentades des de l'època romana", explica l'arquitecte Fernando Vegas. I a la Comunitat Valenciana, "l'arquitectura de terra està present en masies i cases populars, en torres i fortaleses, erigides entre els segles XII i XIII majoritàriament, que són els edificis en peus més antics de la Comunitat Valenciana", afig aquest arquitecte i professor de la UPV.


La Càtedra UNESCO té per missió estar al servei del desenvolupament humà. És una xarxa de cooperació que integra activitats de docència, investigació i formació; dóna suport a iniciatives i dinàmiques locals, i promou sinergies en l'àmbit internacional. D'aquesta manera, la Càtedra afavoreix i estimula el diàleg entre els països i els continents per a facilitar l'intercanvi i la transferència del saber i del saber fer.


La Càtedra basa el seu treball en la relació entre l'educació superior, la formació professional, la investigació fonamental i aplicada, la informació, la documentació i l'intercanvi en el camp de l'arquitectura de terra. Tracta tres temes principals: el medi ambient, els assentaments humans i l'hàbitat; la terra com a material i els materials ecològics, i el medi ambient i el patrimoni.


La Càtedra UNESCO d'Arquitectura de Terra s'estructura també en una xarxa internacional UNITWIN, on els col·laboradors acadèmics, científics i professionals contribueixen a la difusió i la promoció d'una ètica compartida pel que fa a la formació de professionals qualificats.


Actualment, la Càtedra compta amb 13 socis a Àfrica, 13 a Amèrica Llatina, 7 a Àsia i 4 a Europa. Els 4 socis europeus són: Espanya, Itàlia, França i Portugal.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Comunicat UPV Comunicat UPV
La institució habilitarà un model híbrid per a garantir l'estabilitat en la docència de graus i màsters del curs 2020/2021
Avatars 3D i entorns virtuals Avatars 3D i entorns virtuals
El LabLeni-I3B de la UPV facilita la detecció primerenca de l'autisme gràcies a una sala única en les universitats espanyoles
Herbicida natural Herbicida natural
Seipasa i la UPV treballen en el desenvolupament de l'alternativa eficaç i sostenible als productes sintètics que reclama el sector
QS World University Rankings 2021 QS World University Rankings 2021
La UPV obté la seua 2a millor marca històrica i se situa com a universitat més destacada de la Comunitat Valenciana i en el top 400 a nivell mundial
Entre graus i màsters Entre graus i màsters
La UPV imparteix 40 titulacions que habiliten per a exercir professionalment l'arquitectura i nombroses enginyeries
Enginyeria Aeroespacial, Elèctrica, de l'Energia... Enginyeria Aeroespacial, Elèctrica, de l'Energia...
La UPV imparteix 11 de les 20 titulacions amb major eixida professional segons l'última edició de l'U-Rànquing

EMAS upv