- -
UPV
 

Exposició al MHV

Exposició al MHV

La Universitat Politècnica de València organitza la mostra sobre la construcció i la rehabilitació del Mercat Central. Es pot visitar al Museu d'Història de València fins al 15 de maig.La mostra presenta els resultats de la investigació realitzada per Francisco Hidalgo en la tesi doctoral, en relació amb el disseny original de l'edifici i les intervencions realitzades en la recent rehabilitació.


Destaca l'arquitectura modernista de València, a través d'una construcció tan singular com és el Mercat Central, així com la divulgació de la història i l'evolució de l'edifici, que té un gran valor patrimonial. D'altra banda, es remarca la dinàmica intrínseca del mercat, que dona a conèixer l'evolució de la activitat comercial i la dels comerciants, la dels llocs de venda i les persones que ho fan possible.


El Mercat Central és un dels exemples més representatius del modernisme a València, un projecte d'Alejandro Soler March i Francisco Guardia Vial, col·laboradors del conegut arquitecte Luís Domènech Montaner. La seua construcció es va iniciar el 1914, però no va concloure fins al 1928. També va participar en l'execució l'arquitecte valencià Enrique Viedma Vidal.


L'obra es caracteritza per l'encertada inserció de la seua geometria en una complexa trama urbana; l'adequada jerarquització dels espais interiors, amb els eixos principals emfatitzats per les dues cúpules; el protagonisme del ferro laminat com a símbol del progrés de l'època, i l'ús de la pedra, les ceràmiques i les vidrieres emplomades. Després de la recent restauració s'ha consolidat el continent i ha recuperat la llum i la policromia dels vitralls i les ceràmiques.


L'exposició fa un recorregut gràfic per l'evolució de l'edifici, mostrant les estructures arquitectòniques i els revestiments, i exhibint plans i elements decoratius originals, inclòs el muntatge d'un dels llocs de venda.


La mostra "El Mercat Central de València. Des la construcció a la rehabilitació" pot visitar-se al Museu d'Història de València (MHV) fins al dimecres 15 de maig del 2013.


Més informació
Notícia en UPV TVComparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Amb l'acceleració del Tesla Roadster Amb l'acceleració del Tesla Roadster
S'ha presentat 'Turian', el nou prototip d'Hyperloop UPV a la recerca de l'èxit en la Pod Competition IV de Los Angeles
Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals

EMAS upv