El professor José Hernández Orallo imparteix la conferència "L'avaluació de la intel·ligència artificial, des del test de Turing fins als nostres dies" el dijous 25 d'octubre, a les 12.30 h, a la sala d'actes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica (ETSINF). Aquesta xarrada s'emmarca en les activitats de commemoració del centenari del naixement d'Alan Turing.
La finalitat de la xarrada és analitzar el problema de l'avaluació de la intel·ligència artificial, des del joc d'imitació de Turing (també conegut com el "Test de Turing") fins a l'actualitat. Per a això, es tria una àmplia perspectiva del mesurament de la intel·ligència, en el context de l'avaluació de la intel·ligència humana (psicometria), l'avaluació de la intel·ligència animal (psicologia comparada) i els enfocaments -més o menys antropocèntrics- de l'avaluació de la intel·ligència artificial.
A partir d'ací, s'introdueix el concepte de "psicometria universal", com una forma d'avaluació de les màquines, els éssers humans i els animals no humans sota els mateixos principis, per la qual cosa sorgeix la pregunta de si aquesta disciplina és encara factible i si serà capaç de resoldre els reptes que s'esperen en les dècades següents. Com a resultat d'això, es reivindiquen bases no antropocèntriques per a l'avaluació de la intel·ligència basades en la teoria de la computació i la teoria de la informació (algorítmica).
José Hernández Orallo, professor del Departament de Sistemes Informàtics i Computació de la Universitat Politècnica de València, és especialista en l'avaluació de la intel·ligència artificial. A més, ha publicat sobre aquests temes en prestigioses revistes de l'àrea i han aparegut articles referenciant els seus treballs en mitjans de comunicació com The Economist, New Sciencist, etc.
Notícies destacades