- -
UPV
 

Premi Andrés Lara

Noé Jiménez, Màster en Enginyeria Acústica del campus de Gandia de la UPV, obté el IX Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors, que concedeix la Societat Espanyola d'Acústica.



Noé Jiménez, enginyer tècnic de telecomunicació, en l'especialitat de So i Imatge, i Màster en Enginyeria Acústica per la Universitat Politècnica de València, ha obtingut el IX Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors, que concedeix anualment la Societat Espanyola d'Acústica (SEA).


El premi reconeix la qualitat de l'estudi, dirigit pel professor Francisco Camarena, sobre els efectes de les no-linealitats en la propagació de feixos d'ultrasons quan aquests són emprats per a aconseguir l'obertura de la barrera hematoencefàlica (barrera entre els vasos sanguinis i el sistema nerviós central que impedeix que arriben substàncies tòxiques al mateix temps que permet l'intercanvi de nutrients i oxigen).


Aquesta investigació és fruit de la col·laboració de la UPV amb el grup d'enginyeria biomèdica de la Universitat de Columbia (Estats Units) i l'objectiu és contribuir a la superació de les dificultats existents per a l'administració de fàrmacs a l'interior del teixit cerebral.


El treball de Noé Jiménez és una aportació a una línia d'investigació que s'està desenvolupant des de fa una dècada i que està donant lloc a una prometedora tècnica basada en l'ocupació conjunta de feixos focalitzats d'ultrasons a través del crani i agents de contrast ultrasònic. D'aquesta manera, s'aconsegueix per primera vegada l'administració de fàrmacs a l'interior del sistema nerviós central de manera localitzada, transitòria, no invasiva i segura, la qual cosa suposa un important avanç en la investigació i el tractament de patologies com el Parkinson i l'Alzheimer.


Noé Jiménez té 27 anys i és natural d'Albacete. Actualment fa el seu doctorat amb una beca d'excel·lència de la UPV a l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC), situat al campus de Gandia.


El seu treball se centra en el disseny de tècniques per a predicció numèrica d'ones acústiques en règim no lineal en teixits biològics. Posteriorment, s'apliquen tècniques computacionals i resultats experimentals per a conèixer millor els processos que tenen lloc en les aplicacions mèdiques dels ultrasons. Això permet dissenyar i optimar tècniques ultrasòniques d'imatge vibroacustográfica, com és el cas de les tècniques HMI (Harmonic Motion Imaging) o SSI (Supersonic Shear Imaging).




Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Obertura de curs 23-24 Obertura de curs 23-24
La UPV sol·licita un Pla Pluriennal de Finançament (PPF) que diferencie a l'única universitat tecnològica de la Comunitat Valenciana
ARWU 2023 ARWU 2023
El ranking de Shanghái reafirma un año más a la UPV como mejor politécnica de España
Revolución matemática Revolución matemática
Investigadores de la UPV descubren un método más rápido y preciso para calcular funciones de matrices que desplaza un sistema con medio siglo de primacía
Conductika Conductika
La UPV y Koynos desarrollan una herramienta que ayuda a determinar las causas de las alteraciones conductuales de personas con discapacidad intelectual
Del 18 al 22 de septiembre Del 18 al 22 de septiembre
València, capital mundial de los museos y la conservación del patrimonio artístico
Nuevo modelo clasificatorio Nuevo modelo clasificatorio
Un estudio matemático UPV propone imitar el sistema de competición de la Fórmula 1 para aumentar la competitividad de LaLiga



EMAS upv