La Unitat de Tecnologia per a Estudis Marins (UTEM), centre dedicat a la investigació i el desenvolupament en l'àmbit marí ubicat a Gandia, comença una etapa oficial gràcies a la firma definitiva del conveni de col·laboració entre la Universitat Politècnica de València (UPV) i el Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO).
La creació de la UTEM és una aposta decidida de la UPV i l'Institut Espanyol d'Oceanografia per maximitzar les potencialitats del campus de Gandia de la UPV. Aquest inclou l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC), que té en funcionament importants línies de treball i formació en l'àmbit marí. En la UTEM participarà també l'Institut de Ciència i Tecnologia Animal de la UPV, amb una trajectòria consolidada en la investigació de l'aqüicultura i la biodiversitat.
Segons Víctor Espinosa, director en funcions de la UTEM i professor del campus de Gandia, la Unitat de Tecnologia per a Estudis Marins suposa una gran oportunitat per al sector productiu de l'entorn, ja que les investigacions de la UTEM proporcionaran eines tecnològiques per al estudi del medi marí, les pesqueries i l'aqüicultura.
En la Unitat de Tecnologia per a Estudis Marins (UTEM) s'integraran 65 investigadors: 27 de l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres de la UPV, 23 de l'Institut Espanyol d'Oceanografia i 5 de l'Institut de Ciència i Tecnologia Animal de la UPV.
La constitució de la Unitat de Tecnologia per a Estudis Marins ha tingut el suport de l'Ajuntament de Gandia, que ha posat ha disposició d'aquest centre d'investigació els magatzems del port de Gandia, que seran la seu de la UTEM.
Notícies destacades