- -
UPV
 

GreenMetric

La UPV, entre els 100 primers llocs del món en sostenibilitat ambiental i la millor universitat d'Espanya en gestió de residus

[ 07/01/2019 ]

L'índex GreenMetric, que valora les polítiques de sostenibilitat ambiental dels centres d'ensenyament superior a nivell internacional, ha qualificat la Universitat Politècnica de València (UPV) com una de les 100 millors universitats del món en el citat àmbit, a més de situar-la com la primera d'Espanya en gestió de residus, igualada amb la Universitat Rei Joan Carles i la Universitat Rovira i Virgili.

El reconeixement, que avala una vegada més les polítiques de sostenibilitat i compromís amb el medi ambient de la institució que actualment dirigeix Francisco Mora, suposa un nou impuls per a una universitat que no solament es preocupa per la cerca de l'excel·lència formativa, sinó que, a més, ho fa promovent valors i condicions fonamentals per al present i el futur de la humanitat.

87a del món en l'índex general


Elaborat per la Universitat d'Indonèsia (UI), GreenMetric estableix la seua classificació general a partir de sis categories individuals: eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic, gestió de residus, recursos hídrics, infraestructura, foment de transport no contaminant i educació ambiental.


En l'edició d'enguany, en la qual s'ha valorat un total de 719 universitats del món, la UPV ha sigut classificada en la posició 87; per tant, millora en 17 llocs respecte a la passada edició (en la qual, a més, es van valorar 100 centres d'ensenyament superior menys: 619).


Entre les primeres 20 posicions del món en gestió de residus i educació ambiental


Així mateix, quant a categories específiques, la UPV es troba entre els primers 20 llocs del món, tant en gestió de residus com en educació ambiental. Resulta especialment destacable aquest aspecte, ja que suposa una millora de més de 80 llocs respecte al rànquing del 2017, en el qual la UPV es trobava en el lloc 103 a nivell global.


Líder autonòmica


A més, amb una valoració total de 6.900 punts (1.260 més que en l'edició anterior), la UPV reafirma el seu lideratge autonòmic, i es confirma com la millor universitat de la Comunitat Valenciana en polítiques de sostenibilitat ambiental.


Notícies destacades


Tribut a Margarita Salas Tribut a Margarita Salas
La façana del Rectorat de la UPV ja llueix el primer mural interactiu de Dones de Ciència, obra de Lula Goce
Premis als millors expedients Premis als millors expedients
La UPV reconeix 193 alumnes i titulats per la seua brillantor acadèmica
Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta

EMAS upv