- -
UPV
 

Breaking the Wall

La UPV reflexiona sobre la condició de frontera en una mostra conjunta amb l'Arizona State University

[ 20/09/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Àrea d'Activitats Culturals, inaugura aquesta vesprada-nit, a partir de les 20 hores, l'exposició "Breaking the Wall", que romandrà oberta al públic, en la sala d'exposicions de Rectorat (edifici 3A) i amb accés lliure, fins al pròxim 30 d'octubre.

"Breaking the Wall" és un projecte artístic d'intercanvi cultural que, a través d'obra gràfica, dirigeix la mirada cap a un món sense fronteres i convida a la reflexió sobre les relacions interculturals.

Fluxos migratoris i transvasament d'idees

La hibridació i el mestissatge presents en les pràctiques artístiques contemporànies són un reflex dels fluxos migratoris que, al llarg de la història i en el nostre món globalitzat, s'enfronten a la reglamentació dels països i generen una reflexió constant sobre la condició de les fronteres.

De la mateixa manera i seguint una tradició que es remunta diversos segles, l'intercanvi de gravats permet traslladar idees i transcendir territoris per a mostrar-nos, conèixer i aprendre de l'altre. En aquest cas, escurçant la distància entre el desert nord-americà i la costa mediterrània.

Treballs de 12 artistes del Herbeger Institute for Design and the Arts i d'altres de la Facultat de Belles Arts de la UPV

L'exposició és el resultat d'aquesta col·laboració a través de la carpeta d'obra gràfica que, amb el mateix títol, reuneix treballs de 12 membres del Herbeger Institute for Design and the Arts de l'Arizona State University (Phoenix, Estats Units) i d'altres realitzats per artistes vinculats a la Facultat de Belles Arts de la UPV.

La mostra es completa amb la invitació cursada als artistes de Phoenix per a exposar altres obres originals, tant en els àmbits de la fotografia com del video, l'escultura o la instal·lació.

Comisariada per José Manuel Guillem (UPV) i Rogelio Gutiérrez (Arizona State University), l'exposició podrà visitar-se, de dilluns a divendres laborables, en horari d'11 a 14 (matí) i de 17 a 20 hores (vesprada).


Més informació

Notícies destacades


Esport lliure de COVID-19 Esport lliure de COVID-19
La Càtedra de l'Esport UPV certifica el compliment de la normativa en instal·lacions i clubs
InTheMed InTheMed
La UPV lidera un projecte internacional de millora en la gestió de les aigües subterrànies a través de la innovació i la sostenibilitat
Fibril·lació auricular Fibril·lació auricular
José Joaquín Rieta, investigador del campus de Gandia UPV, lidera un grup internacional que treballa en la possibilitat de predir l'aparició de l'arrítmia amb 2 hores d'antelació
#GlobalChallenge #GlobalChallenge
70 estudiants de 9 universitats espanyoles presenten un manifest reclamant una nova societat post COVID-19
#Cogeloquenecesites #Cogeloquenecesites
David Candel i Víctor Bujaldón, alumnes del campus d'Alcoi UPV, creen una web que localitza els punts de donació de menjar en tota Espanya
Clean Sky 2 Clean Sky 2
La UPV lidera SACOC, projecte internacional clau en la investigació cap a un transport aeri sostenible

EMAS upv