- -
UPV
 

Breaking the Wall

La UPV reflexiona sobre la condició de frontera en una mostra conjunta amb l'Arizona State University

[ 20/09/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Àrea d'Activitats Culturals, inaugura aquesta vesprada-nit, a partir de les 20 hores, l'exposició "Breaking the Wall", que romandrà oberta al públic, en la sala d'exposicions de Rectorat (edifici 3A) i amb accés lliure, fins al pròxim 30 d'octubre.

"Breaking the Wall" és un projecte artístic d'intercanvi cultural que, a través d'obra gràfica, dirigeix la mirada cap a un món sense fronteres i convida a la reflexió sobre les relacions interculturals.

Fluxos migratoris i transvasament d'idees

La hibridació i el mestissatge presents en les pràctiques artístiques contemporànies són un reflex dels fluxos migratoris que, al llarg de la història i en el nostre món globalitzat, s'enfronten a la reglamentació dels països i generen una reflexió constant sobre la condició de les fronteres.

De la mateixa manera i seguint una tradició que es remunta diversos segles, l'intercanvi de gravats permet traslladar idees i transcendir territoris per a mostrar-nos, conèixer i aprendre de l'altre. En aquest cas, escurçant la distància entre el desert nord-americà i la costa mediterrània.

Treballs de 12 artistes del Herbeger Institute for Design and the Arts i d'altres de la Facultat de Belles Arts de la UPV

L'exposició és el resultat d'aquesta col·laboració a través de la carpeta d'obra gràfica que, amb el mateix títol, reuneix treballs de 12 membres del Herbeger Institute for Design and the Arts de l'Arizona State University (Phoenix, Estats Units) i d'altres realitzats per artistes vinculats a la Facultat de Belles Arts de la UPV.

La mostra es completa amb la invitació cursada als artistes de Phoenix per a exposar altres obres originals, tant en els àmbits de la fotografia com del video, l'escultura o la instal·lació.

Comisariada per José Manuel Guillem (UPV) i Rogelio Gutiérrez (Arizona State University), l'exposició podrà visitar-se, de dilluns a divendres laborables, en horari d'11 a 14 (matí) i de 17 a 20 hores (vesprada).


Més informació

Notícies destacades


Fes-te soci/a d'Esports UPV! Fes-te soci/a d'Esports UPV!
Gaudeix les seues instal·lacions, activitats i competicions per 45€ (alumnat) i 65€ (PAS/PDI) de l'1 de gener al 31 de juliol
Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV
'La Mare dels Peixos', primera òpera en valencià estrenada internacionalment, conquesta Mèxic
Adrián de Arriba i Miguel Fernández Adrián de Arriba i Miguel Fernández
Dos alumnes del MAAPUD de la UPV assoleixen un 2n premi en Europan 15 Espanya
Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial
Més de 2 milions de persones han triat ja els cursos en línia oberts i massius de la UPV per a formar-se
En el top de les universitats verdes En el top de les universitats verdes
GreenMetric situa la UPV entre les millors universitats del món en sostenibilitat
Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono... Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono...
Una selecció de la col·lecció UPV de llibres d'artista, exposada fins al 12 de gener a La Nau

EMAS upv