- -
UPV
 

Breaking the Wall

La UPV reflexiona sobre la condició de frontera en una mostra conjunta amb l'Arizona State University

[ 20/09/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Àrea d'Activitats Culturals, inaugura aquesta vesprada-nit, a partir de les 20 hores, l'exposició "Breaking the Wall", que romandrà oberta al públic, en la sala d'exposicions de Rectorat (edifici 3A) i amb accés lliure, fins al pròxim 30 d'octubre.

"Breaking the Wall" és un projecte artístic d'intercanvi cultural que, a través d'obra gràfica, dirigeix la mirada cap a un món sense fronteres i convida a la reflexió sobre les relacions interculturals.

Fluxos migratoris i transvasament d'idees

La hibridació i el mestissatge presents en les pràctiques artístiques contemporànies són un reflex dels fluxos migratoris que, al llarg de la història i en el nostre món globalitzat, s'enfronten a la reglamentació dels països i generen una reflexió constant sobre la condició de les fronteres.

De la mateixa manera i seguint una tradició que es remunta diversos segles, l'intercanvi de gravats permet traslladar idees i transcendir territoris per a mostrar-nos, conèixer i aprendre de l'altre. En aquest cas, escurçant la distància entre el desert nord-americà i la costa mediterrània.

Treballs de 12 artistes del Herbeger Institute for Design and the Arts i d'altres de la Facultat de Belles Arts de la UPV

L'exposició és el resultat d'aquesta col·laboració a través de la carpeta d'obra gràfica que, amb el mateix títol, reuneix treballs de 12 membres del Herbeger Institute for Design and the Arts de l'Arizona State University (Phoenix, Estats Units) i d'altres realitzats per artistes vinculats a la Facultat de Belles Arts de la UPV.

La mostra es completa amb la invitació cursada als artistes de Phoenix per a exposar altres obres originals, tant en els àmbits de la fotografia com del video, l'escultura o la instal·lació.

Comisariada per José Manuel Guillem (UPV) i Rogelio Gutiérrez (Arizona State University), l'exposició podrà visitar-se, de dilluns a divendres laborables, en horari d'11 a 14 (matí) i de 17 a 20 hores (vesprada).


Més informació

Notícies destacades


Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV
En l'elit universitària internacional En l'elit universitària internacional
'Nature' situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats joves del món
10 noves empreses emergents 10 noves empreses emergents
StartUPV continua incorporant talent al seu ecosistema emprenedor
Del 16 d'octubre al 21 de novembre Del 16 d'octubre al 21 de novembre
La UPV exposa "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"
Accions Marie Sklodowska-Curie Accions Marie Sklodowska-Curie
S'obri la convocatòria d'Innovative Training Networks. 530 milions en beques dirigides a la formació inicial de personal investigador a l'estranger
Projecte Dieper Projecte Dieper
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou motor de baix consum i alta eficiència que redueix més d'un 80% l'emissió de partícules contaminants

EMAS upv