- -
UPV
 

Breaking the Wall

La UPV reflexiona sobre la condició de frontera en una mostra conjunta amb l'Arizona State University

[ 20/09/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Àrea d'Activitats Culturals, inaugura aquesta vesprada-nit, a partir de les 20 hores, l'exposició "Breaking the Wall", que romandrà oberta al públic, en la sala d'exposicions de Rectorat (edifici 3A) i amb accés lliure, fins al pròxim 30 d'octubre.

"Breaking the Wall" és un projecte artístic d'intercanvi cultural que, a través d'obra gràfica, dirigeix la mirada cap a un món sense fronteres i convida a la reflexió sobre les relacions interculturals.

Fluxos migratoris i transvasament d'idees

La hibridació i el mestissatge presents en les pràctiques artístiques contemporànies són un reflex dels fluxos migratoris que, al llarg de la història i en el nostre món globalitzat, s'enfronten a la reglamentació dels països i generen una reflexió constant sobre la condició de les fronteres.

De la mateixa manera i seguint una tradició que es remunta diversos segles, l'intercanvi de gravats permet traslladar idees i transcendir territoris per a mostrar-nos, conèixer i aprendre de l'altre. En aquest cas, escurçant la distància entre el desert nord-americà i la costa mediterrània.

Treballs de 12 artistes del Herbeger Institute for Design and the Arts i d'altres de la Facultat de Belles Arts de la UPV

L'exposició és el resultat d'aquesta col·laboració a través de la carpeta d'obra gràfica que, amb el mateix títol, reuneix treballs de 12 membres del Herbeger Institute for Design and the Arts de l'Arizona State University (Phoenix, Estats Units) i d'altres realitzats per artistes vinculats a la Facultat de Belles Arts de la UPV.

La mostra es completa amb la invitació cursada als artistes de Phoenix per a exposar altres obres originals, tant en els àmbits de la fotografia com del video, l'escultura o la instal·lació.

Comisariada per José Manuel Guillem (UPV) i Rogelio Gutiérrez (Arizona State University), l'exposició podrà visitar-se, de dilluns a divendres laborables, en horari d'11 a 14 (matí) i de 17 a 20 hores (vesprada).


Més informació

Notícies destacades


La teua millor aliada La teua millor aliada
Localitza aules, consulta horaris, qualificacions i molt més amb l'app Alumnat UPV
Rodat a la UPV Rodat a la UPV
Ja pots veure, ací, Atrapada, el nou curt de Jesús Díez Pérez, conegut pels treballs en 'Avengers', 'La guerra del planeta dels simis' i 'Jurassic World'
ARWU 2019 ARWU 2019
El rànquing de Xangai certifica un any més que la UPV continua sent la millor politècnica d'Espanya
Beca Fulbright Beca Fulbright
Cristina Crespo, una brillant alumna de la UPV, compleix el seu somni de continuar els estudis a Califòrnia-Berkeley
Azalea conquista Europa Azalea conquista Europa
La barraca sostenible de la UPV corona el Solar Decathlon amb el primer premi en Arquitectura
Premi Joves Investigadors Informàtics SCIE Premi Joves Investigadors Informàtics SCIE
Patricia Pons: "S'està perdent talent per estereotips que han de trencar-se"

EMAS upv