- -
UPV
 

Breaking the Wall

La UPV reflexiona sobre la condició de frontera en una mostra conjunta amb l'Arizona State University

[ 20/09/2018 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Àrea d'Activitats Culturals, inaugura aquesta vesprada-nit, a partir de les 20 hores, l'exposició "Breaking the Wall", que romandrà oberta al públic, en la sala d'exposicions de Rectorat (edifici 3A) i amb accés lliure, fins al pròxim 30 d'octubre.

"Breaking the Wall" és un projecte artístic d'intercanvi cultural que, a través d'obra gràfica, dirigeix la mirada cap a un món sense fronteres i convida a la reflexió sobre les relacions interculturals.

Fluxos migratoris i transvasament d'idees

La hibridació i el mestissatge presents en les pràctiques artístiques contemporànies són un reflex dels fluxos migratoris que, al llarg de la història i en el nostre món globalitzat, s'enfronten a la reglamentació dels països i generen una reflexió constant sobre la condició de les fronteres.

De la mateixa manera i seguint una tradició que es remunta diversos segles, l'intercanvi de gravats permet traslladar idees i transcendir territoris per a mostrar-nos, conèixer i aprendre de l'altre. En aquest cas, escurçant la distància entre el desert nord-americà i la costa mediterrània.

Treballs de 12 artistes del Herbeger Institute for Design and the Arts i d'altres de la Facultat de Belles Arts de la UPV

L'exposició és el resultat d'aquesta col·laboració a través de la carpeta d'obra gràfica que, amb el mateix títol, reuneix treballs de 12 membres del Herbeger Institute for Design and the Arts de l'Arizona State University (Phoenix, Estats Units) i d'altres realitzats per artistes vinculats a la Facultat de Belles Arts de la UPV.

La mostra es completa amb la invitació cursada als artistes de Phoenix per a exposar altres obres originals, tant en els àmbits de la fotografia com del video, l'escultura o la instal·lació.

Comisariada per José Manuel Guillem (UPV) i Rogelio Gutiérrez (Arizona State University), l'exposició podrà visitar-se, de dilluns a divendres laborables, en horari d'11 a 14 (matí) i de 17 a 20 hores (vesprada).


Més informació

Notícies destacades


Més títols en l'oferta UPV Més títols en l'oferta UPV
La UPV llança tres nous màsters en l'àmbit de la sostenibilitat, les aeronaus no tripulades, i la matemàtica industrial. A més, recupera els estudis d'Enginyeria Tèxtil
Beques Santander Erasmus Beques Santander Erasmus
Pots optar a una de les 1.875 beques que s'ofereixen. El termini de sol·licitud acaba el 14 de març del 2023
EUCAIM EUCAIM
La UPV lidera la construcció del node central de la infraestructura d'imatges mèdiques de càncer més important d'Europa
Medalla Margarita Salas Medalla Margarita Salas
Alejandra Boni, investigadora d'INGENIO (UPV-CSIC), ha sigut guardonada amb aquest premi
 'El teu grau UPV en TikTok' 'El teu grau UPV en TikTok'
Guanya entrades per als millors festivals musicals publicant un video sobre un grau UPV en TikTok
Ellas hablan de ciencia Ellas hablan de ciencia
En el marc del 11F, l'Àrea de Comunicació de la UPV estrena este espai amb 11 investigadores de la UPV

EMAS upv